10/03/2023 | Yazar: Kaos GL

“Bu arşiv çalışması hikayemizi, varoluşumuzu, kimliğimizi ve nerede patlayacağı belli olmayan kahkahalarımızı şimdi ve geleceğe miras bıraktığımızı gösterir.”

Lezbifem arşivleri yayında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lezbiyen Biseksüel Feministler (Lezbifem) “hikayemizi, varoluşumuzu, kimliğimizi ve nerede patlayacağı belli olmayan kahkahalarımızı şimdi ve geleceğe miras bıraktığımızı gösterir” diyerek arşivlerini yayınladı:

“Lezbiyen Biseksüel Feministler olarak erkek egemenliği ve heteroseksizmi hedef alan bir hatta politika ve eylemlilik örgütlemek amacıyla 14 Temmuz 2015 yılında bir araya gelmiştik. Bu tarihten 2018’e kadar lezbiyen biseksüel kadınlar olarak kendi varoluşumuzu politik bir güç olarak tartışmaya devam ettik; e-bülteni, radyo yayını, sokak eylemleri, atölyeler ve sayısız toplantılar yaptık. Kapsayıcılığıyla ünlü olan LGBTİ+ hareketin nasıl hala cinsiyetçilikle ilgili önemli sorunları olduğunu, feminist hareketin tek boyutlu ‘kadın’ına karşı ‘kadınlar’ın tarihin karmaşık ve politik olduğunu tartıştık. Kendi topluluklarımızda varlığımızın politik olduğuna kadınların ezilme biçimlerine içkin olduğumuza dair enerji harcarken, erkek devlet şiddetine de hep karşı çıktık. Bugün örgütlülüğümüzü durdurduğumuzdan beri bunda hikayemizin kaybolmaması için arşivleniyoruz. Radyo programımız olan Kliton’u kalıcı ve kolay ulaşılabilir hale getirmek için Spotify’a yüklüyoruz; E-Bültenlerimizi Wordpress’e taşıyoruz. Bununla yetinmeyip nerdeyse tüm materyallerimizi ve yayınlarımızı Kadın Eserleri Kütüphanesi’ne bağışladık. Yok olmanın göbek taşı olan bu coğrafyada hatırla(n)manın zahmetli bir ödev olduğunu biliyoruz; örgütlü hafızamızın birbirine bağlı olduğu kadar. Her şey gibi LezBiFem içindeki her bir feminist kadının fikirleri, oluşları dünden daha farklı. Dinleyeceğiniz, okuyacağınız, izleyeceğiniz her şey bugünkü düşüncelerimizin tamamen aynısını yansıtmamaktadır, sonuçta değişen zaman hepimizi etkilemekte. Bu arşiv çalışması hikayemizi, varoluşumuzu, kimliğimizi ve nerede patlayacağı belli olmayan kahkahalarımızı şimdi ve geleceğe miras bıraktığımızı gösterir. Hep birlikte yaşatacağımız örgütlü hikayelerimize! Yaşasın Lezbiyen Biseksüel Feminist Mücadelemiz!”

Lezbifem internet adresine buradan ulaşabilir, Kliton kayıtlarını Spotify’dan dinleyebilirsiniz


Etiketler: kadın, medya
İstihdam