14/07/2017 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü: ‘Üniversitemizde LGBTİ+ fobik bir marka ve işletme istemiyoruz.’

Lezbiyen çifti kovan Espressolab, Boğaziçi Üniversitesi’nde protesto edildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü: “Üniversitemizde LGBTİi+ fobik bir marka ve işletme istemiyoruz.”

Fotoğraf: Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü

Ankara, Bahçelievler 7. Cadde'de hizmet veren Espressolab isimli kafenin işletmecisi, dün lezbiyen çifti mekândan kovdu. Bu ayrımcı davranış,  Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü tarafından, kafenin üniversite kampüsündeki şubesi önünde protesto edildi. Kulüp üyeleri Espressolab Boğaziçi şubesinin önünde toplandı, basın açıklaması gerçekleştirdi.

“EspressoLab Türkiye özür dilemeli ve sorumlular hakkında işlem başlatmalı”

Açıklamada ayrımcılık mağduru lezbiyen çiftin beyanına yer verildi ve ayrımcı uygulamaya ilişkin iki talep sıralandı. Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün bu ayrımcı davranışa ilişkin ilk talebi, EspressoLab Türkiye’nin Ankara/Bahçelievler şubesinde yaşanan cinsiyet yönelimi ayrımcılığı hakkında kamusal bir özür dilemesi gerektiğiyken diğer talep kafenin Ankara/Bahçelievler şubesindeki sorumlular hakkında işlem başlatması ve başlatılan işlemlerin kamuoyu ile paylaşılması oldu.

Kulübün açıklaması, bu taleplerin gerçekleşmemesi durumunda kafenin Ankara/Bahçelievler şubesinde yaşanan LGBTİ+ fobik ayrımcılık hakkında EspressoLab Türkiye’nin kurumsal olarak sorumluluk almamakta olduğu ve nefret söylemli ayrımcılığı önemsememekte olduğunun anlaşılacağı ifade edildi.

“Taleplerimiz gerçekleşmezse EspressoLab’ı boykot edeceğiz”

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü taleplerin gerçekleşmemesi durumunda, kafenin üniversite kampüsünün içinde yer alan şubesinin ticari faaliyet göstermesini boykot çağrısı, imza kampanyaları gibi demokratik kampanyalarla protesto edeceklerini duyurdu.

Kulüp açıklamasını,“Üniversitemizde LGBTİ+ fobik bir marka ve işletme istemiyoruz. Boğaziçi Üniversitesi akademik etik ilkeleri gereği her öğrencinin güvenli ve tacizsiz eğitim hakkı vardır. Bu güvenli ve tacize karşı toleransız üniversite alanı için EspressoLab'ı yaşanan nefret söylemli ayrımcılık suçu karşısında yukarıdaki taleplerimiz doğrultusunda sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyor ve tüm Boğaziçi Üniversitesi kamuoyunu bu konuda Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü olarak bilgilendirmek istiyoruz” ifadeleriyle sonlandırdı.

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün basın açılaması metni ve görüntüleri için burayı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili haber:

Espressolab işletmecisi lezbiyen çifti mekandan kovdu


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam