16/07/2015 | Yazar: Kaos GL

İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısını kınayan lezbiyen ve biseksüel feministler, ‘Sizin istediğiniz makbul kadın olmayacağız’ dedi.

Lezbiyen feministler: Seneye de Onur Yürüyüşü’nde Taksim’deyiz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısını kınayan lezbiyen ve biseksüel feministler, “Sizin istediğiniz makbul kadın olmayacağız, baskınıza, şiddetinize karşı susmayacağız, 13 yıldır olduğu gibi seneye de Onur Yürüyüşü’nde Taksim’de olacağız” dedi.
 
Lezbiyen ve biseksüel feministler, 14 Temmuz Salı günü Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya gelerek Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısını kınadı.
 
İskele Meydanı’nda basın açıklaması yapan kadınlar, 28 Haziran’da düzenlenen ve Türkiye’nin en kitlesel yürüyüşlerinden biri olan LGBTİ İstanbul Onur Yürüyüşü’ne yönelik gerçekleşen polis saldırısının, heteroseksüelliğin dayatıldığı kadınlara da yönelik bir saldırı olduğuna dikkat çekti.
 
Açıklamada şunlar belirtildi:
 
“Dini gerekçelerle lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve intersekslere yönelik yaygınlaştırılan nefret söyleminin biz kadınlar için en önemli işlevi, bizi erkek egemen aile, aşk ve cinsellik üçgenine hapsetmesidir.
 
“Yirmi yılı aşkın süredir bu ülkede var olan lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks mücadelesinin ve feminist mücadelenin verdiği güçle saklanmadan, utanmadan söylüyoruz; sizin istediğiniz makbul kadın olmayacağız, baskınıza, şiddetinize karşı susmayacağız, 13 yıldır olduğu gibi seneye de Onur Yürüyüşü’nde Taksim’de olacağız.”
 
Kadınlar geçtiğimiz günlerde Kemal Ördek’e yapılan saldırıyı da kınadı. Açıklamanın ardından Boğa heykeline kadar yürüyen kadınlar eylemde sık sık “Genel ahlakınızla barışmıyoruz, gettolara, evlere hapsolmuyoruz”,”Nefret cinayetleri politiktir, azmettiren hükümet failidir”, “Beyaz atlı prens boşuna gelme”, “Yaşasın onurlu yürüyüşümüz” sloganlarını attı. 

Etiketler: kadın
İstihdam