10/04/2009 | Yazar: Barış Sulu

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘İletişim Bilimleri Fakültesi Ulusal İletişim Öğrencileri Sempozyumu’ 7-8 Nisan tarihlerinde gerçekleştiri

Lezbiyen Kimliğin Temsili Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘İletişim Bilimleri Fakültesi Ulusal İletişim Öğrencileri Sempozyumu’ 7-8 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi. Kongre Merkezi’nde yapılan oturumlarda ‘Medyada Temsil Sorunu’ tartışıldı. ‘Sessizsiniz’ sloganıyla yola çıkılan etkinlikte Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen öğrenciler farklı konulardaki çalışmalarıyla sunumlar gerçekleştirdi.
 
‘Yazılı Basında Lezbiyen Kimliğin Temsili’ isimli çalışmasıyla etkinliğe katılan Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nden Pelin Kalkan, toplumda ‘farklı’ olarak nitelendirilen cinsel kimliklerin medyada fazla yer almadığını belirtti. Pelin Kalkan cinsel kimliklerden lezbiyenliği seçtiği araştırmasında, yazılı basında lezbiyen kimliğinin sunumunu ve söylemini inceledi. Gazetelerde lezbiyen kimliğine ilişkin fazla haberin yer almadığını kaydeden Kalkan, var olan haberlerde de temsil sorunu yaşandığını dile getirdi.
Türkiye'de bu konuda yayınlanmış ilk akademik çalışma olması nedeniyle Pelin Kalkan'ın çalışması oldukça ilgi gördü. Sempozyum sonunda gerçekleştirilen ödül töreninde Pelin Kalkan, çalışmasıyla ikincilik ödülü kazandı.
 


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret