27/11/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaliforniya’da çalışan lezbiyen İngilizce öğretmeni Julia Frost, cinsel yönelimi sebebiyle hedef alındığı iddiasıyla eski okulunu dava etti.

Lezbiyen Öğretmenden "LGBT Öğrencilere Yardım Ettiğim için Kovuldum" İddiası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaliforniya’da çalışan lezbiyen İngilizce öğretmeni Julia Frost, cinsel yönelimi sebebiyle hedef alındığı iddiasıyla eski okulunu dava etti. Frost, LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) öğrencilerin, diğer öğretmenlerin tacizlerine karşı seslerini yükseltmelerine yardım ettiği için kontratının yenilenmediğini belirtiyor.

 

Davada Frost’u temsil eden insan hakları örgütü Lambda Legal’ın yaptığı açıklamaya göre, iki yıldır Sultana Lisesi’nde öğretmenlik yapmakta olan Frost, okulun kendisi ve okuldaki diğer LGBT’lere karşı düşmanca bir tutum sergilediğini söylüyor.

 

LGBT Öğrencilere Haklarını Öğretiyordu

Lambda Legal’ın danışmanı Jenifer Pizer yaptığı açıklamada okulun Frost’un “saldırılara maruz kalması muhtemel öğrenciler için güvenli bir alan yaratmaya çalışan, nazik ve işine bağlı bir öğretmen olduğu için” kovulduğunu söyledi. Frost’un avukatları, Frost’u öğrencileri tarafından sevilen ve performans değerlendirmeleri olumlu olan bir öğretmen olarak tasvir ediyor. Ancak, Frost’un heteroseksüel öğretim görevlilerininkinden farklı olmayan davranışlarının, okul yönetimi tarafından her zaman sorgulandığı ifade ediliyor.

 

Avukatının ifadesine göre, okuldaki Eşcinsel-Heteroseksüel Dayanışması’nın destekçisi olan Frost, öğrencilerine kendilerine cinsel yönelimleri sebebiyle yöneltilen açık düşmanlık ve eleştirileri, resmî olarak nasıl şikâyet edebileceklerini öğretiyordu.

 

Diğer yandan, okul yetkilileri Frost’un iddialarının kesinlikle doğru olmadığını ifade ettiler. Geçen hafta okul tarafından yapılan açıklamada, bu olayın, deneme süresinde olan bir öğretmenin hukuka uygun bir şekilde işine son verilmesinden daha fazlası olmadığı, Frost’un kişisel kazanç sağlamak amacıyla olayı kişiselleştirdiği öne sürüldü.

 

Okul tarafından yapılan açıklamadan sonra, Frost bu durumdan kişisel kazanç sağlamak gibi bir amacı olmadığını, tek amacının LGBT öğrenciler ve öğretmenlerin Sultana Lisesi’nde maruz kaldıkları düşmanca tutumun değişmesi olduğunu ifade etti. 


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam