16/06/2014 | Yazar: Kaos GL

Avusturya’nın ilk açık eşcinsel politikacısı Ulrike Lunacek, Cuma günü yapılan Viyana Onur Yürüyüşü’nde saldırıya uğradı.

Lezbiyen vekile Viyana Onur Yürüyüşü’nde saldırı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avusturya’nın ilk açık eşcinsel politikacısı Ulrike Lunacek, Cuma günü yapılan Viyana Onur Yürüyüşü’nde saldırıya uğradı.
 
Yeşiller vekili Lunacek, yürüyüşte verdiği bir röportaj sırasında kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından bütirik asit spreyli saldırıya uğradı. Vekil saldırı sonucunda fiziksel zarar görmezken röportaj ekibinin hasar gören ekipmanı 50.000 Avroluk maddi zarar doğurdu. Polis, saldırganı bulmak için soruşturma başlattı.
 
“Toplumun yalnızca parçası değil, tam da merkezindeyiz”
 
Lunacek, yaklaşık 150 bin kişinin katıldığı yürüyüşte şimdiye kadar hiçbir saldırının yaşanmadığını belirterek saldırının Avusturya’da LGBTİ mücadelesine hâlâ ihtiyaç duyulduğunun bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.
 
“Korku ve nefret saçan insanlara karşı çıkılmalı. Eşcinseller ve translar, korkuyla mücadele ederek yalnızca toplumun bir parçası olmadıklarını, onun tam da merkezinde olduklarını göstermeli.”
 
Geçtiğimiz hafta Yeşiller tarafından Avrupa Parlamentosu eşbaşkan adayı olarak gösterilen Lunacek, Avrupa Birliği’nin yeni LGBT yol haritası olarak bilinen “Ulrike Raporu”nu  da hazırlayan isim. Raporda eğitimden çalışma hayatına, sağlıktan mal ve hizmetlere erişime kadar pek çok alanda LGBT’lerin de göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulanıyor. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam