17/12/2009 | Yazar: Atilla Demir

İngiltere hükümet danışmanı aynı zamanda Ulusal Aile Pratikleri Akademisi araştırmacısı Profesör Stephen Scott, lezbiyen ailelerin, hetero ailelerden daha iyi ebeveynler olduğunu a

Lezbiyenler Daha İyi Ebeveyn Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İngiltere hükümet danışmanı aynı zamanda Ulusal Aile Pratikleri Akademisi araştırmacısı Profesör Stephen Scott, lezbiyen ailelerin, hetero ailelerden daha iyi ebeveynler olduğunu açıkladı.
Scott geçen hafta katıldığı bir toplantıda, eldeki verilerin iki kadın tarafından yetiştirilen çocukların daha yüksek amaçlar hedeflediklerini ve sosyal adalet duygularının daha gelişmiş olduğunu açıkladı.
 
Benzer bir sonuç da Massachusetts’de bulunan Birkbeck Koleji ve Clark Üniversitesi tarafından açıklanmıştı. Doktor Nanette Gartrell, 22 yıllık Ulusal Lezbiyen Aile Çalışması’nın (National Longitudinal Lesbian Family Study) sonucunu, heteroseksüel çiftler tarafından büyütülen çocukların heteroseksüel çiftler tarafından büyütülen çocuklar kadar sağlıklı ve mutlu olduğu şeklinde açıklıyor.
 
Ayrıca, lezbiyen çiftlerin çocuklarının eşcinsel eğilimlerinin heteroseksüel çiftlerin çocuklarından yüksek olmadığı araştırmaların bir diğer sonucu. 2008 yılında açıklanan, bu güne kadar lezbiyen çiftlerin çocukları üzerinde yapılmış en uzun soluklu araştırmaya göre, çocuklara zarar verenin ebeveynlerinin cinsel yöneliminin değil maruz kaldıkları ayrımcılığın olduğunu ortaya koyuyor.


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam