03/03/2020 | Yazar: Kaos GL

24-26 Nisan’da İzmir’de lezbiyenler* geleceğin tarihini birlikte yazıyor: Kaos GL’den Uluslararası Lezbiyen* Konferansı!

Lezbiyenler* geleceğin tarihini birlikte yazıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf açıklaması: Lezbiyen bir gün, Ugemfo, A Lesbian Day, 2020, Kumaş Üzerine El Nakışı

Kaos GL Derneği, Lezbiyen Görünürlük Günü vesilesiyle 24-26 Nisan’da İzmir’de Uluslararası Lezbiyen* Konferansı düzenleyecek.

Ana programı önümüzdeki günlerde açıklanacak konferansta atölyeler de yer alacak. Atölye düzenlemek isteyenlerin 15 Mart’a kadar kadin@kaosgl.org adresine mail atarak başvurması gerekiyor.

lezbiyenler-gelecegin-tarihini-birlikte-yaziyor-1

Fotoğraf: 8 Mart 2015, Ankara

Konferansın ilk çağrı metni ise şöyle:

Lezbiyen Görünürlük Günü vesilesiyle gerçekleşecek olan uluslararası konferansta edebiyatla, güncel sanatla, dünyanın bambaşka coğrafyalarındaki lezbiyen direniş pratikleriyle, oyunla ve elbette dansla, birlikte, geleceğin tarihini yazıyoruz.

Kadın Kadına Öykü yarışmasının 15. Yılında “Geleceği Hatırla!” temasıyla yaptığı çağrıdan ilhamla bu konferansta da deneyimden önce hep bir tahayyülün varlığını birbirimize hatırlatarak, olası tarihlerimizi birlikte kurgulamaya çağırıyoruz.

Lezbiyen görünürlük günü vesilesiyle lezbiyen hareketin tarihini irdelemek, lezbiyenlerin karşılaşmış olduğu sorunların bilgisini derlemek istiyoruz. Hayatlarımızda maruz bırakıldığımız ayrımcılıkların bilgisini toplamak ve bunlar ışığında “Geleceği Hatırla” teması etrafında olası kampanyaların, eylem planlarının neler olabileceğini tartışmak, birlikte hayalini kurmak istiyoruz. Ülkenin içinden geçmiş olduğu politik atmosferin de etkisiyle kendini daha yalnız ve güçsüz hisseden lezbiyen aktivistlerin güçlenmesini ve daha iyi hissetmesini sağlamak amacıyla sağaltıcı etkinliklere yer vermek, dünyanın dört bir yanında katılımcılar aracılığıyla hem onların çalışmalarından, varlıklarından ilham almak hem de ilham vermek istiyoruz.

Atölye başvurularınızı bekliyoruz!

Geleneksel sunum biçimleriyle birlikte bambaşka yöntemleri de dahil edeceğimiz bu konferansı birlikte örgütlemek istiyoruz. Bu konferansta gerçekleştirmek istediğiniz atölyeler, performanslar, sunumlar varsa başvurularınızı bekliyoruz. Yol, yemek, konaklama vb. için burs ihtiyacınız varsa başvuru belgenizin yanında bir de motivasyonunuzu anlatan ve 300 kelimeyi aşmayan bir mektup yazmayı unutmayın. Atölyeler için son başvuru tarihi 15 Mart!  Maillerinizi kadin@kaosgl.org adresine "Lezbiyen* görünürlük günü" konu başlığıyla iletmeyi unutmayın.

Başvurunuzda lütfen şu bilgilere yer verin;

1-    Başvuruda bulunan kişi ya da kurumun ismi

2-    Atölye/sunum/ performansın başlığı

3-    Atölye/sunum/performans’ın yöntemini de açıklayacağınız bir şekilde 600 kelimeyi geçmeden içeriğini anlatın.

4-    Nasıl bir katılımcı kitlesine ya da kaç kişiyle bu çalışmayı gerçekleştirmek istediğinizi yazın.

5-    Atölye/sunum/performans’ta kullanacağınız, ihtiyaç duyacağınız materyalleri belirtin (projeksiyon, kalem vb.)

6-    Kısa bir biyografinizi ekleyin

Konferans sadece öncesinde kayıt yaptırmış olan katılımcılara açıktır. Etkinlikleri izlemek için program yayınlandığı vakit kayıt yaptırmayı unutmayın lütfen.

*Bizim amacımız kapsayıcı bir Lezbiyen Konferansı örgütlemek. Buna bilerek ve isteyerek lezbiyen diyoruz; öte yandan, biliyoruz ki kullanacağımız her kategori ya da etiket topluluğumuzun çeşitliliğini yansıtmakta yetersiz kalacak. Bizden önceki birçok lezbiyen örgütlenmesinin içerme veya dışlama problemleriyle boğuştuğunu biliyoruz. Buna rağmen, ‘lezbiyen’ kelimesini kullanmak, görünürlük, güçlenme ve temsil açısından bizim politik mücadelemizin bir parçası. Bu yüzden sözcüğü “lezbiyen*” şeklinde kullanıyoruz. Böylece kendini lezbiyen, feminist, biseksüel veya queer olarak tanımlayan ya da lezbiyen aktivizmle bağlantılı olduğunu hisseden herkesi içermeyi amaçlıyoruz.


Etiketler: insan hakları, kadın, yaşam
İstihdam