19/05/2008 | Yazar: Kaos GL

Onu önce ‘Ally McBeal’ dizisindeki Nelle Port

Lezbiyenlerin yeni ikonu: Portia De Rossi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Onu önce ‘Ally McBeal’ dizisindeki Nelle Porter rolüyle, birkaç sene sonra da Ellen DeGeneres ile yaşadığı ilişkiyle tanıdık. Çok güzel, çok seksi ve çok iyi bir oyuncu. Karşınızda Portia De Rossi.

Lezbiyen oyuncu. Gerçek adı Amanda Lee Rogers olan oyuncu, 1973’te Avustralya’nın Melbourne şehrinde dünyaya geldi. 9 yaşında babasını kaybetti ve ailesine yardım etmek için 11 yaşında modelliğe başladı.

Shakespeare’in ‘Venedik Taciri’ oyunundaki Portia karakterinden etkilenerek 15 yaşında ismini değiştirdi. Melbourne Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Portia, avukatlık hayalleri kurarken kendini bir anda oyunculuk sektöründe buldu.

1994’te ilk filmi ‘Sirenler’de (Sirens) oynadı. ‘Çığlık 2’ (Scream 2, 1997), Stigmata (1999) gibi filmlerde rol alan oyuncu asıl çıkışını 1998 yılında dahil olduğu ve 2000 yılına kadar sürdürdüğü ‘Ally McBeal’ dizisindeki Nelle Porter rolüyle yaptı.

Göz alıcı güzelliği kadar oyunculuk yeteneğiyle de büyüleyen Portia ‘Two Girls from Lemoore’ (2003), ‘I Witness’ (2003), ‘Dead & Breakfast’ (2004) ve ‘Lanet’ (Cursed, 2005) gibi filmlerle başarısını sürdürdü.

2004 senesinde Amerika’nın en komik kadını Ellen DeGeneres ile yaşadığı ilişkiyle de gündeme gelen Portia, cinsel kimliğini hiçbir zaman saklamadı. DeGeneres’ın Anne Heche yıkımından sonra ayakta kalmasını da sağlayan oyuncu, lezbiyenler için ikon olma yolunda hızla ilerliyor.

Bu sene, TV dünyasının en radikal dizisi Nip/Tuck'ın beşinci sezonunda Julia McNamara'nın kız arkadaşı Olivia Lord rolünde karşımıza çıkacak olan Portia, şu sıralar John F. Kennedy, Jr.’ın eşi Carolyn Bessette-Kennedy’i canlandıracağı TV filmine hazırlanıyor.


Portia De Rossi’ye daha çok yaklaşmak için:


*İzle!

Ally McBeal (TV dizisi) - James Frowley, 1997-2002 (Türkiye’de DVD’si çıktı)

Lanet (Cursed) - Wes Craven, 2005 (Türkiye’de DVD’si çıktı)

Unutulmaz Gece (The Night We Called It a Day) - Paul Goldman, 2003

Elmas Soyguncuları (Who Is Cletis Tout?) - Chris Ver Wiel, 2001

* Diğer LGBT Ünlüler:

[[Hollywood’un alacakaranlık yüzü: Kevin Spacey]]

[[Yörüngeden çıkmış yıldız: Sinead O'Connor]]

[[siyah-beyaz aşk: Marlon Brando]]

[[Acının ressamı: Frida Kahlo]]

[[Kediler ve kitaplar: Bilge Karasu]]

[[Çelik Manolya: Jodie Foster]]

[[Siyah ve eşcinsel: James Baldwin]]

[[Kendine ait bir kadın: Virginia Woolf]]

[[En iyi arkadaş: Rupert Everett]]


Etiketler: kültür sanat
İstihdam