08/12/2010 | Yazar: Kaos GL

LGBT aileleri, İrem’in duruşması için Bursa’ya gidiyor.   LİSTAG (Lambdaistanbul Aile Grubu) üyesi aileler, Eylül ayında Bursa’da

LGBT Aileleri İrem’in Duruşmasına Bursa’ya Gidiyor   Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
LGBT aileleri, İrem’in duruşması için Bursa’ya gidiyor.
 
LİSTAG (Lambdaistanbul Aile Grubu) üyesi aileler, Eylül ayında Bursa’da öldürülen İrem’in annesi ile dayanışmak için 9 Aralık’ta Bursa Adliyesinde olacak.
 
İrem Okan, 20 Eylül Pazartesi günü bir çok yerinden defalarca bıçaklanarak öldürülmüştü. Bu yıl öldürülen 20'ye yakın LGBTT birey gibi nefret cinayeti sonucu hayatını kaybeden İrem’in katili nefretinin altını çizerek olay yerinde "tüm travestilere ölüm" notu bırakmıştı.
 
LİSTAG, yaptığı açıklamada, “İrem, “Nefret Cinayeti” mağduru olan ne ilk ne de son trans birey maalesef. Nefret cinayetlerine alışmayacağımızı, İrem ve tüm nefret cinayeti mağdurlarının davalarının takipçisi olacağımızı bir kez daha göstermek ve Melek Anne ile dayanışmak için Bursa Adliyesi’nde olacağız.” dedi.
 
İrem’in annesi Melek Okan, öldürülen kızının ardından, “Koskoca dünyaya sığdıramadılar evladımı!” diye isyan etmişti. Öldürülen evladının evinin önünde gözyaşları döken Melek Okan, “Benim çocuğum cinsel kimliği nedeniyle hep toplumdan itildi. Okumak istedi okutmadılar. Koskoca dünyaya sığdıramadılar evladımı. Çocuğum suçlu da onlarla düşüp kalkan kişiler suçlu değil mi?” dedi. 
 
Nefret Cinayeti sonucu Bursa’da hayatını kaybeden İrem Okan için 25 Eylül, Cumartesi günü Ankara’da eylem yapılmıştı. FeministBiz'den kadınların desteği ile Sakarya Meydanında saat 18:00’de “eşcinsel öldürmek bedava” oyunu ile başlayan eylem ve basın açıklamasına Kaos GL çağrıda bulunmuştu. İrem Okan için, LGBTT örgütleri tarafından Taksim'de de eylem düzenlenmişti.
 
Duruşma Tarihi: 9 Aralık 2010 Perşembe
Saat: 10:30
Yer: Bursa Adliyesi
İstanbul’dan Hareket Saati: 7:00
Yer: Atatürk Kültür Merkezi önü, Taksim
İletişim: 0 542 664 20 76 (Memet)
LISTAG (Lambdaistanbul Aile Grubu)
Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği
 
İlgili bağlantılar:
 
 
 
 
 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam