12/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat, bekçilerin yetkilerini genişleten ‘Bekçilik Yasası’na dair endişelerini paylaştı.

“LGBT bireyleri, geniş yetkilerle donatılan bekçilerin güvencesi altında mı olacaktır?” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat, bekçilerin yetkilerini genişleten ‘Bekçilik Yasası’na dair endişelerini paylaştı: “Kadınlar, gençler veya LGBT bireyleri, geniş yetkilerle donatılan bekçilerin güvencesi altında mı olacaktır?”

CHP vekili Polat açıklamasında, “Bekçiler 45 gün eğitim alıyorlardı, şimdi 90 gün alıyorlar. Bu bile yeterli değil. Bekçiler yurttaşlarımızı sokakta durdurup üstlerine kadar arayabilecekler. Toplumsal cinsiyet ve insan hakları eğitimini yeterince almayacaklarını biliyoruz. Zaten bu temel eğitimden AKP iktidarı yoksun” dedi.

“Ahlak bekçiliği tehlikeli bir kavramdır”

Bekçilere tanınan bu yetkilerin, özel yaşama müdahale ve ahlak polisliğine kadar genişleyebileceğine karşı uyaran Polat, “Ahlak bekçiliği tehlikeli bir kavramdır. Hangi ahlakın bekçiliği yapılacaktır? Zaten toplumda yaşam biçimiyle, giyim ve kuşamıyla, davranışıyla tehdit altında olan kadınlar, gençler veya LGBT bireyleri, düşünce yapılarını bildiğimiz siyasi iktidar tarafından atanan ve geniş yetkilerle donatılan bekçilerin güvencesi altında mı olacaktır” dedi.

 


Etiketler: insan hakları, siyaset
nefret