12/01/2012 | Yazar: Kaos GL

AB Uyum Komisyonu üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın başkanlığındaki CHP’li Milletvekilleri, Pembe Hayat ve Kaos GL temsilcileri ile TBMM’de bir araya geldi.

LGBT Dernek Temsilcileri CHP ile Görüştü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Pembe Hayat ve Kaos GL temsilcileri ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri TBMM’de bir araya geldi.

TBMM AB Uyum Komisyonu üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın başkanlığında bugun (12 Ocak) gerçekleşen buluşma bir saat sürdü.

Nazlıaka ile birlikte Anayasa Komisyonu üyesi, İzmir Milletvekili Rıza Türmen’in de katıldığı toplantıda 6 CHP’li milletvekili hazır bulundu.  

AB Uyum Komisyonu’ndan İstanbul Milletvekilleri Şafak Pavey ve Ayşe Danışoğlu ve Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ile yine Bursa Milletvekili olan Sena Kaleli.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’ndan ise CHP İstanbul Milletvekilleri Binnaz Toprak ve Sedef Küçük toplantıya katıldılar.


“Onuncu maddeye ek yetmez ayrımcılık yasaklansın”

Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) bireylerin cinsel yönelimleri ve cinsiyet kimliklerinden ötürü yaşadıkları sorunları anlatan Pembe Hayat ve Kaos GL temsilcileri, anayasal taleplerini de paylaştılar.

Yeni Anayasa tartışmalarının yapıldığı bir süreçte LGBT derneklerin temsilcilerini kabul eden CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, açılışta yaptığı konuşmada, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılıklara karşı LGBT’lerin yanında olduklarını ve LGBT derneklerin taleplerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

AB Uyum Komisyonu üyesi Aykan Erdemir ise CHP’nin cinsel yönelime seçim bildirgesinde yer verdiğini hatırlattı ve nefret suçlarına karşı yaptıkları çalışmaları anlattı.

Anayasa Komisyonu üyesi Rıza Türmen, LGBT derneklerin anayasal tanınma talebinin eşitliği düzenleyen maddeye eklenmesinin yeterli olmayacağını, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği de dahil ayrımcılıkları yasaklayan bir düzenlemenin de yapılması gerektiğini belirtti.


Pembe Hayat’tan Buse Kılıçkaya ve Kemal Ördek ile Kaos GL’den Hayriye Kara ve Ali Erol, teşekkür ettikleri CHP’li milletvekillerinin çalışmalarının takipçisi olacaklarını, LGBT’lerin tanınma, ayrımcılığa uğramama ve eşitlik mücadelelerinde her zaman desteklerini beklediklerini belirttiler. 

 
Toplantıya katılan milletvekilleri:
 
Aylin Nazlıaka, CHP Ankara Milletvekili, AB Uyum Komisyonu Üyesi
Rıza Türmen, CHP İzmir Milletvekili, Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi
Şafak Pavey, CHP İstanbul Milletvekili, AB Uyum Komisyonu Üyesi
Sena Kaleli, CHP Bursa Milletvekili
Aykan Erdemir, CHP Bursa Milletvekili, AB Uyum Komisyonu Üyesi
Sedef Küçük, CHP İstanbul Milletvekili, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi
Binnaz Toprak, CHP İstanbul Milletvekili, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi
Ayşe Danışoğlu, CHP İstanbul Milletvekili, AB Uyum Komisyonu Üyesi

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam