20/04/2012 | Yazar: Kaos GL

"Meclis Başkanı Çiçek, LGBT’lerin Anayasa Önerilerini Yok Saydı!" başlıklı haberimizin üzerine Yeni Anayasa için katkıda bulunan kişi ve kurumlara teşekkür edilen web sayfası güncellendi.

Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonuna görüş bildiren kişi ve kurumlara teşekkür eden TBMM Başkanı Cemil ÇiçekLGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) örgütlerini görmezden geldi haberinin yayınlanmasının üzerineden 24 saat geçmeden teşekkür listesi güncellendi.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Meclis’in “Yeni Anayasa” sitesinde yayınladığı mesajında, görüş bildiren kişi ve kurumlara teşekkür etmiş, “Yeni anayasaya ilişkin görüş ve önerilerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyorum” demişti.  
 
Yeni Anayasa sürecine başından beri katılan ve Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonuna görüş ve önerilerini ileten LGBT dernekleri SPoD (Sosyal Politika Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Çalışmaları Derneği), Pembe Hayat (Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği) ve Kaos GL (Kaos Gey-Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği) Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in teşekkür listesine alınmamıştı.
 
Gelişme üzerine Kaos GL Derneği, beklentilerinin "teşekkür almak" değil, LGBT Örgütlerinin Anayasal taleplerinin yok sayılmasına itiraz olduğunu söyledi.
 
TBMM Başkanı Çiçek, hazırlıkların başladığı aşamada Meclis sitesinden yaptığı açıklamada “bütün vatandaşlarımızı bireysel veya örgütlü bir şekilde aktif olarak yeni anayasa yapım sürecine katılmaya çağırıyorum” demişti.
 
Güncellenen listeye şu adresten ulaşabilirsiniz: https://yenianayasa.tbmm.gov.tr/tesekkur.aspx

Etiketler: insan hakları, sivil anayasa
İstihdam