14/12/2012 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’de LGBT haklarına dikkat çekmek amacıyla bir araya geldiklerini belirten ‘LGBT Hacker’ grubu, ilk eylemlerinde Romanya, Avustralya ve Türkiye’den dört siteye müdahale etti.

LGBT Hacker Grubu Eylemlerine Başladı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kendilerini “Turkish LGBT Hacker Group” olarak adlandıran bir oluşum, uluslararası kamuoyuna Türkiye’deki eşcinsellerin içinde bulunduğu durumu yansıtmak ve dikkat çekmek amacıyla eylemlerine başladığını duyurdu.
 
Türkiye’de LGBT haklarına dikkat çekmek amacıyla bir araya geldiklerini belirten “LGBT Hacker” grubu, ilk eylemlerinde Romanya, Avustralya ve Türkiye’den dört siteye müdahale etti.
 
Türkiye’de şiddete ve devlet zulmüne uğrayan eşcinsellerin sesini kamuoyunda duyurmak istediklerini belirten “Turkish LGBT Hacker” grubu, amaçlarının herhangi bir siteye veya oluşuma zarar vermek olmadığının altını çizdiler.
 
Grup, müdahale ettikleri sitelere, “namus cinayetleri”, “polis şiddeti” ve “devlet zulmü”nü sergileyen olayların fotoğraflarından hazırladıkları “Türkiye’de Homofobiye Son” çağrısı yaptıkları bir kolaj yerleştiriyor.
“Turkish LGBT Hacker” grubu ilk eylemlerinde hackledikleri siteleri ve gerekçelerini şöyle duyurdu:
 
Romanya’da bulunan İngilizce, Fransızca ve İspanyolca yayın yapan bir turizm şirketine ait web sitesi: Türkiye’de eşcinsel hakları için bir şeyler yapılmaması durumunda Türk eşcinsellerin istemesi durumunda turizm sektörünün etkilenebileceğini ve eşcinseller tarafından Türkiye’ye ambargo uygulanabileceğini göstermek ve bu konuya dikkat çekmek.
 
Avustralya’da bulunan org.au uzantılı ünlü bir sanat merkezinin web sitesi: Türkiye’de eşcinsel hakları konusunda sanat camiasının dikkatini çekmek.
 
Türkiye’de yaşayan ünlü bir İngiliz gezi ve sosyete düğün fotoğrafçısının web sitesi: Eşcinsel hakları konusunda sosyetenin dikkatini çekmek.
 
com.tr uzantılı bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinin web sitesi: Eşcinselliğin hastalık ve tedavi edilebilecek bir durum olmadığını göstermek.
 
“Turkish LGBT Hacker Group”un hackledikleri siteler twitter sayfalarından takip edilebiliyor: http://twitter.com/lgbthackers 

Etiketler: medya
İstihdam