17/10/2014 | Yazar: Kaos GL

Mersin LGBT 7 Renk Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan ‘LGBT Hakları Sendikal Haklardır’ forumunda sendikacılar bir araya geldi.

LGBT Hakları Sendikal Haklardır Çalıştayı Mersin’de yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Mersin LGBT 7 Renk Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan “LGBT Hakları Sendikal Haklardır” forumunda sendikacılar bir araya geldi.
 
Çalışma Hayatında Cinsiyet, Cinsel Yönelim ve Yaş Temelli Ayrımcılıkla Mücadele Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalıştaylara 12 Ekim’de Mersin’de devam edildi.
Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu ve Sendikal Çalışma Grubunun koordinasyonuyla gerçekleştirilen çalıştaya Mersin LGBT 7 Renk üyeleriyle birlikte Mersin Eğitim-Sen, İzmir Eğitim-Sen 2 No’lu Şube, İstanbul Eğitim-Sen 3 ve 6 No’lu şubelerden öğretmenler katıldı.
 
Mersin’deki buluşmada, İzmir Eğitim-Sen 2 No’lu Şube, İstanbul Eğitim-Sen 3 ve 6 No’lu şubelerin LGBTİ Komisyonlarının ev sahipliğinde yapılacak “Eğitim Forumu” konuşuldu. Eğitim Forumu’na Mersin ve Adana Eğitim-Sen şubeleri de katılacaklarını bildirdiler.
 
Buluşmada ayrıca Sendikal Çalışma Grubu’nun hazırlıklarını yürüttüğü, 8-14 Aralık 2014 tarihinde yapılacak Ayrımcılık Karşıtı Sempozyumun içeriğine ilişkin tartışmalar yapıldı.
 
“LGBT Eğitimcilerimiz ve Öğrencilerimiz var! Sendikanın buna daha fazla eğilmesi lazım!”
 
İzmir Eğitim-Sen 2 No’lu Şube LGBTİ Komisyonundan Samiye şu bilgileri paylaştı:
 
“İzmir yerelinde Siyah Pembe Üçgen Derneği ile birlikte bir dizi atölye çalışması yapmaya karar verdik. Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak ayları etkinliklerini planladık. LGBTİ kavramları, trans geçiş sürecine ilişkin iki atölye yapılacak. İzmir’de LGBTİ aileleriyle ortak bir etkinlik planlamayı düşünüyoruz.”
 
“LGBTİ Komisyonumuz sürece daha çok dahil olmak istiyoruz. Ankara’da Eğitim-Sen avukatlarının 657’deki genel ahlak kavramıyla ilgili dava açması gerektiğini düşünüyoruz.”
 
“Eğitim-Sen Genel Merkez bünyesinde “LGBT Sekreterliği” kurulmasını talep edeceğiz. Şu anda dört komisyonumuz var ama bunun yanında hem LGBT eğitimcilerimiz hem de LGBT çocuklarımız var. Sendikanın buna daha fazla eğilmesi lazım.”
Ayşe Panuş: Sendika olarak “genel ahlak”ı dert edinmeliyiz!
 
İstanbul Eğitim-Sen 3 No’lu Şube LGBTİ Komisyonundan Ayşe Panuş ise şunları paylaştı:
 
“Geçen sene Eğitim-Sen Genel Kurulunda 3, 6 ve 8 no’lu şubeler olarak önerge sunduk. LGBT Sekreterliği önerisini LGBT olduğu için değil karar mekanizmalarını etkileyeceğini düşündükleri bütün önerileri bu seneki tüzük genel kurulunda değerlendirilmek üzere reddettiler. Bu seneki Genel Kurul, tüzük genel kurulu olacak. Yeniden başvurabiliriz. Genel ahlak maddesinin çıkartılması için anayasa mahkemesine başvurabiliriz.”
 
Çalışma Hayatında Cinsiyet, Cinsel Yönelim ve Yaş Temelli Ayrımcılıkla Mücadele Projesi Avrupa Birliği DİHA Programı tarafından desteklenmektedir. Hollanda’dan TİE ve Kaos GL Dernekleri tarafından yürütülmektedir. 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam