11/12/2014 | Yazar: Seçin Tuncel

Haftasonu Ankara’da yapılacak sempozyumda sekiz ülkeden sendikacılar, KESK üyesi sendikaların temsilcileri ile yerellerden LGBT örgütlerin temsilcileri bir araya gelecek

LGBT Hakları Sendikal Haklardır Sempozyumu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Haftasonu Ankara’da yapılacak sempozyumda sekiz ülkeden sendikacılar, KESK üyesi sendikaların temsilcileri ile yerellerden LGBT örgütlerin temsilcileri bir araya gelecek.
 
Uluslararası Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum’un üçüncüsünü düzenleyen Kaos GL, “LGBT haklarının temel insan hakları olduğunu gelin birlikte savunalım!” çağrısı yapıyor.
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi Tüm Bel-Sen Toplantı Salonunda, 13-14 Aralık, Cumartesi-Pazar günleri gerçekleşecek Sempozyum herkesin katılımına açık olacak.
 
Sempozyumun ilk günü Cumartesi akşamında ise Nefes’te Murat Meriç müzikleriyle birlikte ayrımcılığa karşı eğlenmeye çağırıyor.
 
Sekiz ülkeden uluslararası katılım
 
3. Uluslararası Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum’a Birleşik Krallık, Almanya, Hollanda, İsviçre, İtalya, Belçika, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’den sendikacılar katılacaklar.
 
KESK üyesi sendikacılar sempozyumda buluşuyor
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi sendika temsilcileri de Ankara’da, Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum’da buluşuyor.
 
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Merkez ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), İzmir Eğitim-Sen 2 No’lu Şube LGBTİ Komisyonu, İstanbul Eğitim-Sen 3 No’lu Şube LGBTİ Komisyonu ile Eskişehir, Malatya, Mersin ve Urfa Eğitim-Sen temsilcileri de Ankara’ya geliyor.
 
Kaos Eğitim Grubundan Sendikalı Öğretmenler, Homofobi ve Transfobi Karşıtı Sosyal Hizmet Uzmanları ve Belediye Çalışanları sempozyumda
 
Eskişehir, İstanbul, İzmir, Malatya, Mersin ve Van’dan Belediye Çalışanları, Sendikalı Öğretmenler ve Sosyal Hizmet uzmanları Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum’a katılmak üzere Ankara’ya geliyor.
 
Yerellerden LGBTİ’ler Ayrımcılık Karşıtı Sempozyumda
 
Balıkesir, Bolu, Bursa, Eskişehir, Antep, İskenderun, İstanbul, İzmir, Kars, Karabük, Kocaeli, Kütahya, Diyarbakır, Adana, Mersin, Şereflikoçhisar, Trabzon’dan katılımcılar sempozyumu izleyecekler.
 
Sempozyuma Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) ev sahipliği yapıyor. Nefes Bar, Aylak Yaşam ise sempozyum için Kaos GL’ye katkılarını sunuyor. 
 
Sempozyum için iletişim
 
Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum
Kaos GL Derneği: GMK Bulvarı, 29/12, Kat:6, Demirtepe/Kızılay - Ankara
Tel: 0312 230 0358 Faks: 0312 230 6277
bilgi@kaosgldernegi.org
 
Herkesin katılımına açık gerçekleşecek sempozyumda Türkçe-İngilizce simültane çeviri yapılacak.
 
3. Uluslararası Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı (DİHAA) tarafından desteklenen “İnsan Hakları İş Başında! Türkiye’de Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet, Cinsel Yönelim ve Yaş Temelli Ayrımcılıkla Mücadele” Projesi kapsamında TIE Netherlands (www.tie-netherlands.nl) ile birlikte düzenlenmektedir.
 
3. Uluslararası Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum SIDA, Almanya Büyükelçiliği, Friedrich-Ebert-Stiftung Türkiye Temsilciliği ve Tüm Bel-Sen tarafından desteklenmektedir.

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret