08/12/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, ‘LGBT haklarının temel insan hakları olduğunu gelin birlikte savunalım!’ çağrısı ile Ayrımcılık Karşıtı Sempozyumun ikincisini düzenliyor

LGBT Haklarını Gelin Birlikte Savunalım! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL, “LGBT haklarının temel insan hakları olduğunu gelin birlikte savunalım!” çağrısı ile Ayrımcılık Karşıtı Sempozyumun ikincisini düzenliyor
 
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, 13-14 Aralık, Cuma-Cumartesi günleri gerçekleşecek Sempozyum herkesin katılımına açık olacak.
 
Sosyal haklar tartışılacak
Kaos GL Derneği “İnsan Hakları Haftası”nda düzenlediği “Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum” ile LGBT haklarının temel insan hakları olduğu şiarıyla insan hakları mücadelesini ve dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
 
Sosyal Hizmet, Sağlık, Eğitim, Kent ve Çalışma Hakları alanında LGBT’lerin maruz kaldıkları ayrımcı tutum ve uygulamaları görünür kılmak ve sosyal hakları tartışmak amacıyla düzenlenen Sempozyumun bu yılki ana temasını “Eğitim Hakkı” oluşturuyor.
 
Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki program öncesinde hafta boyunca, Hacettepe Üniversitesi ile ODTÜ’de “Ayrımcılığa Karşı Dersler”; Ankara Üniversitesi SBF Cebeci Kampüsünde “Akademik Forumlar” yapılacak. Sanatçı Yaşar Kurt, 13 Aralık Cuma akşamı Nefes Sahnesinde “ayrımcılığa karşı” bir konser verecek.
 
6 ülkeden uluslararası katılım
Sempozyuma akademiden, siyasetten ve sivil toplumdan uluslararası katılım olacak. Belçika, Almanya, Hollanda, İrlanda, İsviçre ve İsveç’ten gelen katılımcılar ile “Cinsel Çeşitlilik ve LGBT Öğrenci Realitesinin Tanınması” için mücadele ve politikalar ele alınacak.
 
Siyasetçiler katılacak
TBMM’den ve İrlanda Parlamentosundan siyasetçiler Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum açılışında Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde buluşacaklar.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel açılış konuşması ile katılırken, Sempozyumun ilk oturumunda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dersim Milletvekili Hüseyin Aygün ile İrlanda İşçi Partisi’nden Dominic Hannigan ilk oturumda yer alacaklar.
 
Sendikacılar katılacak
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) üyesi öğretmenler ile birlikte Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi Eğitim-Sen merkez ve şubelerinden sendikacı ve öğretmenler Sempozyuma katılacaklar. 
 
Katılımcılar 14 üniversiteden geliyor
Bilkent Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Queen’s Üniversitesi, Berlin Humboldt Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi. 
 
Akademik Forumda bildiriler sunulacak
Melisa Soran, Demet Bolat, Emre Özcan, Begüm Başdaş, Sedat Yağcıoğlu, İdil Engindeniz, Özlem Çolak, Azer Sumbaş ve Aysun Öner 11-12 Aralık, Çarşamba-Perşembe günleri, Ankara Üniversitesi SBF Cebeci Kampüsünde akademik çalışmalarını sunacaklar.
 
Yerellerden LGBT örgütleri katılacak
Kaos GL Derneği, bu yıl “Eğitimde Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Ayrımcılığı” temasının öne çıktığı Sempozyuma yerellerden LGBT örgütlerini de davet etti.
 
Sempozyuma Kamu da davet edildi
Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum’a TBMM ve kamudan ilgili kurum ve temsilciler de davet edildi. LGBT öğrenci realitesinin tanınmasını savunan Kaos GL Derneği, böylece hazırlanıp uygulanacak politikaların LGBT öğrencilerin eğitim sisteminde maruz bırakıldıkları sorunların çözümü için barışçı ve ilerletici olacağını belirtiyor.
 
Sempozyum için iletişim
Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum
Kaos GL Derneği: GMK Bulvarı, 29/12, Kat:6, Demirtepe/Kızılay - Ankara
Tel: 0312 230 0358 Faks: 0312 230 6277
bilgi@kaosgldernegi.org

Etiketler: insan hakları
İstihdam