09/05/2012 | Yazar: Hayriye Kara

7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında 4 ilde 50 LGBT sığınmacı ve mülteci homofobi ve transfobiye karşı bir araya geldi.

7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında 4 ilde 50 LGBT sığınmacı ve mülteci homofobi ve transfobiye karşı bir araya geldi.
 
7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Kapsamında Eskişehir, Nevşehir, Kayseri ve Isparta’da LGBT sığınmacı ve mülteciler homofobi ve transfobiye karşı buluştu. Kaos GL, IRQO (IRanian Queer Organisation, Toronto/Kanada)
  ve Heartland Alliance (ABD Chicago) işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliklere 50 LGBT sığınmacı ve mülteci katıldı.    
23 Nisan 2012 Eskişehir
23 Nisan 2012 tarihinde Eskişehir’de bulunan LGBT sığınmacı ve mültecilerle bir araya geldik. İlk olarak LGBT sığınmacı ve mültecilerin yaşadıkları sorunlara ve çözüm önerilerine dair Eskişehir STGM Ofisin’de iki saatlik toplantı yapıldı.
 
Toplantının ardından katılımcılarla beraber nehir kenarında yemek yedik. Toplantıya katılan mülteciler çok güzel bir gün geçirdiklerini ifade ederek teşekkür ettiler.
25 Nisan 2012 Nevşehir
25 Nisan 2012 tarihinde Nevşehir’de bulunan LGBT sığınmacı ve mültecilerle Altınöz Otelde sorunlara ve çözüm önerilerine dair toplantı yaptık.
 
Toplantı sonrasında ise katılımcılarla birlikte sohbet eşliğinde yemek yedik. LGBT mülteciler Kaos GL ile birlikte olmaktan çok keyif aldıklarını dile getirirken, Nevşehir’de düzenlenen bu etkinlik için teşekkür ettiler
29 Nisan 2012 Kayseri
29 Nisan 2012 Tarihinde saat 10.00 da LGBT sığınmacı ve mültecilerle buluştuk. Toplantıya katılan 30 sığınmacı ve mülteci ile birlikte sorunlarını ve çözüm önerilerini tartıştık.
 
Toplantının ardından Farsça şarkılar eşliğinde Erciyes Dağına pikniğe gittik. Havanın güneşli olmaması keyfimizi kaçıramadı. Sıcak sohbet eşliğinde yemeklerimizi yedik. 
 
3 Mayıs 2012 Isparta
3 Mayıs 2012 Tarihinde Isparta’da bulunan LGBT sığınmacı ve mültecilerle Isparta içindeki piknik alanı Gökçay’a gittik. LGBT sığınmacı ve mültecilerin Isparta yaşadıkları sorunlara ve çözüm önerilerine ilişkin toplantını ardından yemeklerimizi yedik.
Etkinliğe katılan mülteciler Isparta’da genel olarak dışarı çıkamadıklarını, çok güzel bir gün geçirdiklerini ifade ettiler, bazıları ise Gökçay’a ilk defa geldiklerini söyleyip,  etkinlik için teşekkür ettiler. 
 
4 uydu kentte yapılan etkinliklerde LGBT sığınmacı ve mültecilerden Türkiye’de maruz kaldıkları ayrımcılık ve şiddet ile sağlık hakkına erişim konusunda karşılaştıkları zorlukları bizimle paylaşmalarını istedik. Yapılan toplantılarda sadece sorunları değil katılımcılarla çözüm önerilerini de tartıştık.
 
Türkiye’deki LGBT Mültecilerin Maruz Kaldıkları Ayrımcılık ve Şiddet ile Sağlık Hakkına Erişim Konusunda Karşılaştıkları Zorluklar Çalıştayı - 10 Mayıs 2012
 
10 Mayıs 2012 tarihinde Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında Kaos GL ve Uluslararası Af Örgütü’’nün birlikte gerçekleştireceği çalıştaya mülteci hakları alanında çalışan sivil toplum örgütleri, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Göç ve İltica Bürosu’ndan katılımcılar davet edildi.
 
LGBT sığınmacı ve mültecilerin genel olarak yerleştirildikleri uydu kentler olan Kayseri, Isparta, Nevşehir ve Eskişehir’de yapılan etkinliklerde katılımcıların bizimle paylaştıkları sorunları ve çözüm önerlerini 10 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak çalıştaya taşıyacağız.
 
Haber: Hayriye Kara / Kaos GL

 


Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam