04/05/2012 | Yazar: Kaos GL

Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında gerçekleştirilen Mülteci Buluşmaları’nın üçüncüsü Kayseri’deydi.

IRQO, Heartland Alliance ve Kaos GL işbirliği ile Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında düzenlenen Mülteci Buluşmaları’nın üçüncüsü Kayseri’de gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında mültecilerin sorunlarının tespitine yönelik bir toplantı sonrasında ise Kayseri Erciyes Dağı’na piknik düzenlendi.
 
Sabah yapılan toplantıda mültecilere Kaos GL ile ilgili kısa bilgi verildi. Sonrasında mültecilerin resmi ve sivil kurumlarda yaşadıkları sorunlar ve sağlığa erişimle ilgili yaşadıkları sorunlarla ilgili iki konu başlığı belirlenerek bu konular üzerinde konuşuldu. Bu alanda yaşanılan sıkıntıların belirlenerek mülteci STK’ları ve resmi kurumlarla paylaşılacağı belirtildi.
 
Toplantı bitiminde bu sorunların hemen çözülemeyeceği ancak çözüme yönelik adımlar atılacağı belirtildi. Bu sorunların kısa vadede çözülemeyeceği çünkü devlet ve diğer kurumlarla birlikte hareket edildiği onlarında bu konuları sorun olarak ele alması ve harekete geçmesi ile sorunların halledilebileceği belirtildi. Bu kurumların mültecilerin sorunlarını gündemlerine almasını sağlamak için Kaos GL’in bu toplantıları düzenlediği vurgulandı.

Etiketler: insan hakları, mülteci
nefret