04/05/2012 | Yazar: Kaos GL

7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında Nevşehir’de LGBT Sığınmacı ve Mülteciler homofobi ve transfobiye karşı buluştu.

7. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında Nevşehir’de LGBT Sığınmacı ve Mülteciler homofobi ve transfobiye karşı buluştu. Buluşmaya Kaos GL’den Mülteci Koordinatörü Hayriye Kara, Sosyal Hizmet Bölümü stajyerleri Esra Aynacı ve Özge Arslan katıldı.
 
IRQO, Heartland Alliance ve Kaos GL işbirliği ile gerçekleştirilen Homofobi ve transfobiye karşı LGBT Mülteci Buluşmalarının ilki 23 Nisan Pazartesi günü Eskişehir’de ikincini ise 25 Nisan Çarşamba günü Nevşehir’de gerçekleştirdi. Buluşma kapsamında önce Nevşehir’deki Altunöz Otel’de LGBT sığınmacı ve mültecilerin maruz kaldığı ayrımcılık ve şiddet ile sağlık hakkına erişim konusunda yaşadıkları zorlukların paylaşıldığı kapalı bir toplantı yapıldı.
 
Toplantıda LGBT sığınmacı ve mülteciler Nevşehir’de evden dışarı çıkamadıklarını, özellikle trans mülteciler evden dışarı çıkmaya çekindiklerini çünkü her an saldırıya uğrama tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdiler.
 
Toplantı sonrasında ise LGBT mülteciler ile birlikte sohbet eşliğinde yemek organizasyonu düzenlendi. LGBT mülteciler Kaos GL ile birlikte olmaktan çok keyif aldıklarını dile getirirken organizasyon için Kaos GL derneğine birlikte oldukları için teşekkürlerini dile getirdiler. 

Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam