29/08/2013 | Yazar: Kaos GL

Sosyolog Pınar Selek hakkında ‘kırmızı bülten’ çıkarılması talebi şeklinde medyaya yansıyan haberlere ilişkin LGBT örgütleri ortak bir açıklama yaptılar

LGBT Örgütleri: Pınar Selek Nezdinde Barış Mücadelesi Cezalandırılıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans (LGBT) örgütleri, sosyolog Pınar Selek hakkında ‘kırmızı bülten’ çıkarılması talebi şeklinde medyaya yansıyan haberlere ilişkin ortak bir açıklama yaptılar.
 
LGBT örgütleri Pınar Selek nezdinde özgürlüğü arayan herkesi cezalandırıyorlar” başlıklı dün akşam yaptıkları yazılı açıklama ile duruşma zamanı Ankara’da olacaklarını da duyurdular.
 
On beşinci yılında üç kez beraat ettiği Mısır Çarşısı davasından 24 Ocak tarihli skandal bir kararla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen sosyolog yazar Pınar Selek’le ilgili en son hamle de hakkında ‘kırmızı bülten’ çıkarılması talebi oldu.
 
Hâlâ Tanığız Platformu’nun verdiği bilgiye göre kırmızı bülten talebinin İnterpol tarafından uygulamaya konmadan yaptırımı da geçerliliği de bulunmuyor. Platform’dan yapılan açıklamada “bu haber servisiyle belli ki Pınar Selek’i bir kez daha yıpratma amacı güdülmüş” denildi.
Barış mücadelesi cezalandırılıyor!
Gelişme üzerine LGBTİ örgütlerinin “barış için, insanlık için, adalet ve özgürlük için” herkesi Pınar Selek davasını takip etmeye çağırdıkları yazılı açıklamayı yayınlıyoruz.
 
“27 Ağustos 2013’te haber sitelerinde “Pınar Selek kırmızı bültenle aranıyor” başlığı geçti. Haber metnini detaylı okuduğumuzda,  –mahkeme başkanının şerhine rağmen– İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Pınar Selek hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na talepte bulunduğunu öğreniyoruz.
 
Korku filmi devam ediyor. Sosyolog Pınar Selek 90’lı yıllarda etrafta barışa dair yaprak bile kıpırdamazken kimsenin cesaret edemediği soruları sorduğu için hâlâ cezalandırılıyor. Ülkemizin gündemini savaşlara, ölümlere karar verenler belirlerken, bir sosyolog olarak silahların karşısına sorularıyla çıktığı için, öte tarafı, şiddetsizliği işaret ettiği için hâlâ hedef gösteriliyor.
 
Savaşların, sadece sıcak çatışmaların olduğu anlarda değil, toplumun içinde, günlük hayatımıza yayılmış, şiddet üreten tüm ilişki biçimlerinde varolduğunu söyleyen, haklı haksız diye ayırmayıp, tüm savaşlara ahlaken karşı çıkan, sadece karşı çıkışını ifade etmekle yetinmeyip sorunların çözümü için kollarını sıvayarak elini taşın altına koyan Pınar Selek nezdinde özgürlüğü arayan herkesi cezalandırıyorlar.”
 
İmzacılar
Bahçeşehir Üniversitesi GRİ, Bilgi Üniversitesi Gökkuşağı, Boğaziçi Üniversitesi LGBT Topluluğu LuBUnya, Hebûn LGBT Derneği Diyarbakır, Hêvî LGBT İnisiyatifi, İstanbul Ayıları, İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği, İstanbul Üni. LGBT Radar, İTÜ LGBT Cins Arı, Kaos Gey-Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği (Kaos GL), Keskesor LGBT Oluşumu, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği, Lambdaistanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, LeGeBiT Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Topluluğu, LİSTAG LGBTT Aileleri İstanbul Grubu, Marmara Üniversitesi LGBT MadiMar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi LGBT Flu Baykuş, ODTÜ LGBT Dayanışması, Queer Adana, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği, Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPOD), Trans Blok, Trans Danışma Merkezi Derneği (T-Der), Yeditepe Cinsiyet Çalışmaları ve Ayrımcılık Karşıtı Öğrenci Topluluğu
 
Dava süreci devam ediyor
Yerel mahkemenin -mahkeme başkanının şerhiyle- ağırlaştırılmış müebbet cezasında karar kıldığı dava sürecinde avukatlar Yargıtay’a başvurdular ve temyiz mahkemesi için tarih bekliyorlar.
 
Barış için, insanlık için, adalet ve özgürlük için herkesi Pınar Selek davasını takip etmeye çağıran Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks örgütleri (LGBTİ) duruşma zamanı Ankara’da olacaklar.

Etiketler: insan hakları
İstihdam