31/10/2023 | Yazar: Kaos GL

17 Mayıs Derneği’nin “LGBTİ+ 101 Kolaylaştırıcı Atölyeleri” 4 çevrimiçi buluşmanın ardından Ankara’da gerçekleşecek iki günlük yüz yüze buluşmadan oluşuyor. Buradan kaydolabilirsiniz.

“LGBTİ+ 101 Kolaylaştırıcı Atölyeleri” başvuruya açıldı  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği’nin Umut Güven’in yürütücülüğünde gerçekleştireceği “LGBTİ+ 101 Kolaylaştırıcı Atölyeleri”, 4 çevrimiçi buluşmanın ardından Ankara’da gerçekleşecek iki günlük yüz yüze buluşmadan oluşuyor.

Atölyede, katılımcıların bulundukları yerlerde LGBTİ+ ve toplumsal cinsiyet alanlarında atölye verebilecek bilgiyle donatılmasına odaklanacak. Program boyunca her biri alanında uzman kişiler yürütücülük yapacak. Hem teorik hem pratiğe yönelik bilgilerin yer aldığı atölyede, katılımcı yöntemler ile uygulamaya yönelik egzersizler yer alacak.

Katılımcıların tüm atölyeleri takip etmesi ve verilen uygulamaları yaparak gelmesi bekleniyor.

Eğitime kimler başvurabilir?

Toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki teoriler ve uygulamalar hakkında farkındalık kazanmak ve atölyeler düzenlemek isteyen herkes eğitime başvurabilir. Yüz yüze buluşmalar için katılımcıların ulaşım ve konaklaması karşılanacaktır.

Programda hangi atölyeler yer alıyor?

15 Kasım 2023 19:00-21:00 (Çevrimiçi Buluşma)

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Mücadelesinde Dünden Bugüne

Bu oturumda, mücadele tarihi ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dair kavramsal setler dünden bugüne gündelik yaşam ve teoriler bağlamında tartışılacak.

22 Kasım 2023  19:00-21:00 (Çevrimiçi Buluşma)

Queer Teoriye Giriş

LGBTİ+ ve queer teorilere dair genel bir yaklaşımın ardından, güncel politik tartışmalar ekseninde queer siyasetin toplumsal bir dönüşüm için ne gibi olanaklar sağlayabileceği, imkanları, kesişimleri, tahayyülleri konu edilecektir.

29 Kasım 2023 19:00-21:00 (Çevrimiçi Buluşma)

Öğrenmenin Ekosistemi Üzerine: Bir Atölye Tasarlamaya Başlamak

Bu oturumda, bilgiyi aktarırken araçlar geliştirmek için gerekli olan teorik arkaplan tartışmaya açılacaktır. Çeşitli öğrenme modellerine uygun araçlar geliştirmek üzere katılımcılar bir araya geliyor.

6 Aralık 2023 19:00-21:00 (Çevrimiçi Buluşma)

Dijital Araçlar ve Yaratıcı Atölye 

Çalışmalarımızda dijital araçları kullanmanın amaçları ve bunları uygulamanın ana ilkeleri konuşulurken; yaratıcı atölye yaratma süreçlerinin deneyimlenmesi hedeflenmektedir.

16-17 Aralık 2023 (Yüz Yüze Buluşma)

Teoriden Pratiğe Buluşmalar

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve LGBTİ+ hakları alanında teorik bilgilerin yaratıcı uygulamalar ile eğitimlerde aktarılmak üzere deneyimlenmesine alan açılacaktır. “Zor gruplarla çalışmak”, “kriz durumlarında çözümler üretmek”, “aktivist tükenişiyle başetmek” gibi başlıklara dair grup çalışmaları yaparken; eğitmen ve kolaylaştırıcılar için ipuçları tartışılacaktır.

“LGBTİ+ 101 Kolaylaştırıcı Atölyeleri” programına buradan kayıt olabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, medya, kültür sanat, yaşam
İstihdam