17/10/2022 | Yazar: Kaos GL

Yeşil Sol Parti’nin 60 kişilik parti meclisi seçildi. LGBTİ+ aktivisti Remzi Altunpolat, Parti Meclisi’ne seçilen isimler arasında yer aldı.

LGBTİ+ aktivisti Altunpolat, Yeşil Sol Parti Meclisi’ne seçildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kısa süre önce 46 şehirde örgütlenmesini tamamlayarak seçimlere girme yeterliliği kazanan Yeşil Sol Parti, 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’ni gerçekleştirdi.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Salonu’nda 16 Ekim’de yapılan kongrede “Birlikte kazanacağız” mesajı verildi. Kongre salonuna da “İşgal, yayılmacılık ve savaşa hayır”, “İklimi değil sistemi değiştir”, “Talan ve sömürüye karşı halkçı bütçe”, “Barış içinde eşit özgür yeşil bir dünya”, “Değiştirecek gücümüz var; şimdi kadın zamanı” afişleri asıldı.

HDP’nin kapatılması durumunda geçiş yapılacak partiler arasında sayılan Yeşil Sol Parti Eş Başkanı Ayşe Erdem, şöyle dedi:

“Seçim sathı mailine girmişken, kurullarımız kendini kuvvetli bir biçimde hazırlamalı. İktidar bloğunun devletin tüm zor aygıtlarıyla bireylere saldırdığı, kadınlara ve LGBTİ+’lara yönelik şiddetin tırmandırıldığı günlerden geçiyoruz. Hukuksuzluğun her yerde olduğu ve kadınların kazanımları elinden alınıyor. Eş başkanlık kurumuna saldırı ile siyaset alanı da kadınlara saldırılıyor. Bu vesileyle Figen Yüksekdağ ve Aysel Tuğluk şahsında cezaevinde bulunan tüm kadın siyasetçilere selamlar iletmek istiyorum.”

Siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin konuşmalarıyla süren kongrede, Eş Sözcülüğe Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın seçildi.

Kongrede 60 kişilik parti meclisi de belirlendi. LGBTİ+ aktivisti Remzi Altunpolat, Parti Meclisi’ne seçilen isimler arasında yer aldı.


Etiketler: insan hakları, siyaset
İstihdam