02/03/2015 | Yazar: Ömer Akpınar

LGBTİ aktivisti Sedef Çakmak, Belediye Başkan Danışmanı olarak çalıştığı Beşiktaş Belediyesi’nde Meclis Üyesi oldu.

LGBTİ aktivisti Çakmak Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi oldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
LGBTİ aktivisti Sedef Çakmak, Belediye Başkan Danışmanı olarak çalıştığı Beşiktaş Belediyesi’nde Meclis Üyesi oldu.
 
Yaklaşık bir yıldır Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar’ın danışmanlığını yapan LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) aktivisti Çakmak, bugün itibariyle çalışmalarını CHP’nin İstanbul Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi olarak sürdüreceğini duyurdu.
 
Meclis Üyesi Ayça Akpek’in milletvekili adaylığı sebebiyle istifa etmesi üzerine yedek 1. aday Çakmak, Belediye Meclisine girdi.
 
“LGBTİ’ler insanca ve eşit yurttaşlar olarak bu memlekette yaşayıncaya kadar...”
 
kaosGL.org’a konuşan Çakmak, “Hak mücadelesinin uzun soluklu bir süreç olduğunu aklımızdan çıkarmadan, LGBTİ hareketinin gelmiş olduğu bu noktanın esas daha büyük başarılara yol açacağını ümit ediyorum. Açık kimlikli meclis üyeliği önemli bir nokta, ama esas Türkiye’deki bütün LGBTİ’lerin insanca ve eşit yurttaşlar olarak bu memlekette yaşayıncaya kadar LGBTİ hareketinin bir emekçisi olarak mücadele vereceğim,” ifadelerinde bulundu.
 
Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelimler Çalışmaları Derneği SPoD Yönetim Kurulu üyesi Çakmak, “herkes, ama herkes için eşitlik ve adaleti sağlayıncaya kadar mücadeleye devam” dedi.
 
“Yerel seçimler LGBTİ’ler için yenilgi olmadı”
 
Mart 2014 yerel seçimlerinde açık LGBTİ kimlikleriyle aday 11 kişiden hiçbirinin belediye meclisine girememesinin bir yenilgi olmadığını vurgulayan Çakmak, SPoD’un “LGBTİ Dostu Protokol Metni”ni imzalayan ve seçimleri kazanan 4 belediyenin olduğuna dikkat çekti.
 
Mersin’de Akdeniz, İstanbul’da ise Beşiktaş, Kadıköy ve Şişli belediyelerinin imzaladığı protokol, LGBTİ’lerin hak ve özgürlüklerini gözeten bir yerel yönetim anlayışı izleneceğini taahhüt ediyor.
 
Çakmak, Beşiktaş Belediyesi’nin LGBTİ çalışmalarında etkili oldu
 
Üniversite yıllarından beri yaşadığı Beşiktaş’ta ilçenin karar mekanizmalarına dâhil olmak isteyen Çakmak, Belediye Başkan Danışmanı olarak belediyenin LGBTİ haklarına odaklanmasında etkili oldu.
 
Beşiktaş Belediyesi, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde “nefrete inat yaşasın hayat” dövizleri taşıyan LGBTİ aktivistlerini billboard’lara taşımıştı. Trans misafirhanesine ücretsiz sağlık hizmeti sunan belediye, trans misafirleri ayrıca tiyatroda ağırlamıştı. SPoD ise Beşiktaş Belediye Başkanı Haznedar’ın da aralarında olduğu başkan yardımcıları, müdür ve danışmanlara LGBTİ eğitimi vermişti.
 
Kadın Sağlığı için Uluslararası Eylem Günü’nde kaosGL.org’a konuşan Çakmak, eşcinsel ve biseksüel kadınların sağlık alanında yaşadığı sorunları aktarmıştı.  

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam