11/01/2017 | Yazar: Kaos GL

Aktivistler ‘Çanakkale LGBTİ İnisiyatifi Genel Faaliyet Raporu’nu sunmak üzere Çanakkale Belediyesi ile bir araya geldi.

LGBTİ aktivistleri Çanakkale Belediyesi’ni ziyaret etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aktivistler “Çanakkale LGBTİ İnisiyatifi Genel Faaliyet Raporu”nu sunmak üzere Çanakkale Belediyesi ile bir araya geldi.

Umut Güven ve Duygu Dalgıç'ın haberi

Çanakkale LGBTİ İnisiyatifi üyeleri, Çanakkale Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sevil Albay’ı ziyaret etti.

Çanakkale yerelinde LGBTİ hareketine yönelik gerçekleştirilen etkinliklerin yer aldığı “Çanakkale LGBTİ İnisiyatifi Genel Faaliyet Raporu”nun sunulduğu ve incelendiği görüşmede, Belediye Sosyal Hizmet Uzmanı Hatice Okyar İğli de katılımcılar arasındaydı.

Çanakkale’de kadın ve LGBTİ dayanışması

İğli, Çanakkale yerelindeki LGBTİ hareketinin büyümesinde, kadın örgütleriyle gerçekleşen dayanışmanın büyük önem arz ettiğine değindi:

“Yerelde yıllardır kadın ve LGBTİ’ler ortak bir mücadele içinde kendi seslerini duyurmakta. Her yıl 8 Mart ve 1 Mayıs’ta el ele alanlarda yürürken, hak temelli mücadelelerimiz de ortak bir çatı altında şekillendi.”

“Çanakkale’de Eşitlik Birimi kurulabilir”

Çanakkale LGBTİ İnisiyatifi tarafından yürütülen çalışmaların yerelde sürdürülebilir olmasının önemine değinen LGBTİ aktivistleri, Çanakkale’de eşitlikçi bir toplumsal cinsiyet algısına yönelik planlama yapılması gerektiğine dikkat çektiler.

Sevil Albay, yakın zamanda hayatını kaybeden Boysan Yakar’ın çalışmalarının önemli bir yere sahip olduğuna değindi. Bu çalışmaları yakından takip ettiğini ve çok değerli bulduğunu belirten ALBAY, “Çanakkale’de bir Eşitlik Birimi kurulabilir” dedi.

Çanakkale LGBTİ İnisiyatifi: “Nefret diline tepkiliyiz!”

Çanakkale LGBTİ İnisiyatifi aktivistleri, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a yönelik, Sur Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzalanmasıyla başlayan karalama girişimlerine tepkili olduklarını belirttiler:

“Nefret, öfke ve iftira dolu ayrıştırıcı bir dil kullanarak, Ülgür Gökhan’ı hedef alan olumsuz söylem ve yanlış haberlere tepkiliyiz!”


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam