19/01/2024 | Yazar: Kaos GL

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin “Yılın Kadınları 2023” ödülleri sahiplerini buldu. Florence Konstantina Delight ve Çiçek Tahaoğlu, Salçalı Gündem adına ödül alanlar arasındaydı.

“LGBTİ+ bir gece işçisi olarak mücadelemizden aldığım ilhamın gücünü her zaman hatırlıyorum” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin “Yılın Kadınları 2023” ödülleri dün akşam (18 Ocak) gerçekleşen törenle sahiplerini buldu.

Derneğin dijital olarak oylamayla belirlediği ödüllerin kazananları arasında Salçalı Gündem adına Florence Konstantina Delight ve Çiçek Tahaoğlu vardı. Geçtiğimiz yıl ödül alan Hazal Sipahi, Salçalı Gündem’e ödülü “Çok mutluyum meslektaşlarıma verdiğim için” diyerek takdim etti.

lgbti-bir-gece-iscisi-olarak-mucadelemizden-aldigim-ilhamin-gucunu-her-zaman-hatirliyorum-1

Florence Konstantina Delight ödül konuşmasında transfeminizmin yaşatıcı gücüne vurgu yaptı:

“Zorbalanarak geçen bir çocukluktan sonra muhteşem topuzumla burada sizinle olduğum için çok mutlu ve müteşekkirim. LGBTİ+ bir gece işçisi olarak mücadelemizden aldığım ilhamın gücünü her zaman hatırlıyorum. Ve işte hep beraber buradayız.

Bu mücadelede karşıma çıkan en büyük destek translar, seks işçileri ve tüm feministlerle kurduğumuz dayanışma oldu. Birbirimize salça olmak yerine birlikte hayatı ve gündemi salçalayarak devam ediyoruz. Bu süreçte öğrendiğim en önemli şey transfeminizmin yaşatıcı gücü. Birlikte olduğumuzda güçlüyüz. Mücadelemizde yolumuzun kesiştiği ve kesişeceği tüm özneleri selamlıyorum, her nerede direniyor ya da diretiyorsanız.”

Çiçek Tahaoğlu ödülü görünürlük ve feminist medyanın çoğalması dileğiyle aldıklarını ifade etti:

 “Biz gündemin hem çok bunaltıcı olduğu hem de haber alma hakkımızın birçok şekilde engellendiği bir dönemde Salçalı Gündem gibi bir haber bülteni yarattığımız için heyecanlıyız. Sizi de biraz heyecanlandırabildiysek ne mutlu bize. Bu ödülü medyada kadın ve LGBTİ+ görünürlüğünün ve feminist medya platformlarının çoğalması dileğiyle alıyoruz.”


Etiketler: kadın, medya, kültür sanat
İstihdam