08/11/2021 | Yazar: Kaos GL

İstihdamda LGBTİ+’ların durumu araştırmasının 2021 sonuçları 11 Kasım’da çevrimiçi bir toplantıda açıklanacak. Toplantıya kayıt yaptırmayı unutmayın!

LGBTİ+ Çalışanların Durumu raporları 11 Kasım’da açıklanacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi işbirliğiyle yürüttüğü senelik “Türkiye'de Özel Sektör ve Kamu Çalışanı LGBTİ+'ların Durumu” araştırmasının 2021 sonuçları 11 Kasım’da online bir etkinlikle açıklanacak.

Her sene yapılan araştırmaların rapor lansmanı 11 Kasım Perşembe günü saat 16.00’da yapılacak.

Online yapılacak etkinliğe katılım için 11 Kasım tarihine kadar kayıt formunun doldurulması gerekiyor. Başvuru formu üzerinden kayıt olanlara, etkinliğin Zoom linki mail yolu ile gönderilecek.

Etkinliğe kaydolmak için tıklayın.

2020 sonuçları: LGBTİ+ çalışanlar ayrımcılık, nefret, dışlama, aşağılama ve dedikoduyla karşılaşıyor

İstihdamda LGBTİ+’ların durumunu araştıran çalışmanın 2020 sonuçları “Türkiye’de Kamu Çalışanı LGBTİ+’ların Durumu” ve “Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı LGBTİ+’ların Durumu” başlıklı iki raporda geçtiğimiz yıl kamuoyu ile paylaşıldı.

Özel sektör ve kamuda LGBTİ+’ların durumu 2020 araştırma sonuçlarına göre LGBTİ+ çalışanlar ayrımcılık, dışlama, aşağılama, dedikodu ve nefret söylemiyle karşılaşıyor. İşini kaybetme ve daha ağır bedeller ödeme korkusuyla haklarını arayamıyor.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam