03/10/2022 | Yazar: Kaos GL

İstihdamda LGBTİ+’ların durumu araştırmasının 2022 sonuçları 17 Ekim’de çevrimiçi bir toplantıda açıklanacak. Toplantıya kayıt yaptırmayı unutmayın!

LGBTİ+ Çalışanların Durumu raporları 17 Ekim’de açıklanacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi işbirliğiyle yürüttüğü senelik “Türkiye'de Özel Sektör ve Kamu Çalışanı LGBTİ+'ların Durumu” araştırmasının 2022 sonuçları 17 Ekim’de online bir etkinlikle açıklanacak.

Her sene yapılan araştırmaların rapor lansmanı 17 Ekim Pazartesi günü saat 13:00’te yapılacak.

Online yapılacak etkinliğe katılım için 14 Ekim tarihine kadar kayıt formunun doldurulması gerekiyor. Başvuru formu üzerinden kayıt olanlara, etkinliğin Zoom linki mail yolu ile gönderilecek.

Etkinliğe kaydolmak için tıklayın.

2021 araştırma sonuçları: “Karı kılıklı, top, efemine, alaycı bakışlar, imalı gözler… Hangi birini sayayım?”

Araştırmanın 2021 sonuçları “Türkiye’de Kamu Çalışanı LGBTİ+’ların Durumu” ve “Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı LGBTİ+’ların Durumu” başlıklı iki raporda kamuoyu ile paylaşıldı.

Raporlara göre pandemide LGBTİ+ çalışanların gelecek kaygısı derinleşti, işsizlik LGBTİ+’ları daha fazla etkiledi, işyerlerinin çoğunda ayrımcılığa yol açan uygulamalar var. İstihdamda ayrımcılık LGBTİ+’ların çalışma hakkının yanı sıra; tüm temel hak ve özgürlüklerini engelliyor. LGBTİ+ çalışanlar ayrımcılık karşısında işlerini kaybetme korkusu, daha ağır bedeller ödeme olasılığı, cinsel kimliklerinin kendi kontrolleri dışında açığa çıkmasından çekinme, iş dışındaki hayatlarında karşılaşabilecekleri zorluklar ve benzeri nedenlerle haklarını arayamıyor.


Etiketler: insan hakları, yaşam, çalışma hayatı
İstihdam