26/05/2020 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ dernekleri pandemi gündemiyle bir araya geldi, yaşanan zorlukları ve ihtiyaçları konuştu.

LGBTİ+ dernekleri pandemi gündemiyle buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ hak savunucularının önerisiyle planlanan pandemi günlerinde LGBTİ+ örgütleri buluşmalarının ilki 23 Mayıs Cumartesi günü zoom üzerinden gerçekleştirildi. “Dernekler Buluşması” olarak duyurusu yapılan bu ilk toplantının moderatörlüğünü SPoD Yönetim Kurulu Üyesi Marsel Gündoğdu ile Kaos GL Hukuk Koordinatörü Av. Kerem Dikmen üstlendi.

Online buluşma, derneklerin içinden geçilen dönemdeki idari, fiili ve hukuki üzerine şekillendirilen etkinlik üç başlık altında yapıldı. 

“Pandemi ile nasıl başa çıkıyoruz”, “Yaşanan zorluklar ve mevcut ihtiyaçlar neler”, “Harekete tavsiyeler ve temenniler” başlıkları altında gerçekleşen toplantıda derneklerin, hukuki ve idari ihtiyaçları kapsamında soru - cevap bölümünde Kerem Dikmen, İçişleri Bakanlığı genelgesi ve çıkartılan kanun kapsamında dernek temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

Altı ayrı kurumdan katılımcıların yer aldığı etkinlik dizisinin devamı da gerçekleştirilecek.

Fikir nasıl ortaya çıkmıştı?

COVID-19 pandemisinin bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en fazla LGBTİ+’ları ve LGBTİ+ örgütleri etkilediği saptaması üzerinden bu süreç boyunca LGBTİ+’ların ve hak LGBTİ+ hakları savunucusu kurumların neler yaşadığı, sorunlarla baş etme yöntemleri, mevcut ihtiyaçlarımı ve karşılaşılan zorlukları paylaşmak için bir araya gelme çağrısında bulunulmuştu.

Dizinin ileriki toplantıları aşağıdaki başlıklarla gerçekleşecek.

-İnisiyatifler/Gruplar Buluşması

-Öğrenci Grupları Buluşması

-Onur Haftası Komiteleri Buluşması

-Aile Grupları Buluşması

-Danışmanlık Alanları Buluşması (hukuk ve adalete erişim, psikososyal destek, akran danışmanlığı, cinsel sağlık ve üreme hakları, sosyal hizmet vb.)


Etiketler: insan hakları
nefret