12/01/2023 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ dernekleri ortak açıklama yayınladı: Kurulduğu günden beri yol arkadaşımız olan Havle Kadın Derneği yalnız değildir. Zira, tıpkı Arkadaş’ın dizelerinde dediği gibi “yürek kendini tanır.”

LGBTİ+ derneklerinden Havle’yle dayanışma açıklaması: Yürek kendini tanır! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ dernekleri, LGBTİ+ haklarını savunduğu için hedef gösterilen Havle Kadın Derneği’yle dayanışma açıklaması yayınladı.

Örgütler, ortak açıklamalarında “Havle Kadın Derneği ne yalnızdır, ne de yanlış!” dedi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

 

Pencereyi aç

sesin sarsın dünyayı

duyulur elbet ta ötelerden

Yürek kendini tanır

Arkadaş Z. Özger

Sesimize ses veren Havle Kadın Derneği’nin sesini kesmek isteyenleri görüyoruz. Buna karşı, Havle’nin “LGBTİ+ hakları insan haklarıdır” ve “Müslüman LGBTİ+’lar vardır” diyerek direnişini ise çok yakından tanıyoruz. Kurulduğu günden beri yol arkadaşımız olan Havle Kadın Derneği yalnız değildir. Zira, tıpkı Arkadaş’ın dizelerinde dediği gibi “yürek kendini tanır.”

Varoluşu, kimliği, hayatı lanetlenirken yeni pencereler açarak sesini, sözünü duyurmaya çalışan LGBTİ+ örgütleri olarak Havle ile birlikteyiz. Havle’nin sesini ta ötelerden değil, tam da yanıbaşından duyuyoruz, dinliyoruz.

Bütün bu nefret ikliminin bizleri birbirimizden uzaklaştırmasına izin vermeyeceğiz. Havle’nin de dediği gibi, kimseye tek bir doğrunun dikte edilmediği, herkesin kendini korkmadan ve özgürce ifade edebildiği demokratik bir Türkiye için mücadele edeceğiz.

Havle Kadın Derneği ne yalnızdır, ne de yanlış!

17 Mayıs Derneği, Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği, Genç LGBTİ+ Derneği, HEVİ LGBTİ+ Derneği, Kaos GL Derneği, Kırmızı Şemsiye Derneği, Lambdaistanbul LGBTİ+ Derneği, LİSTAG-LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği, Mersin Yedirenk Derneği, Muamma LGBTİ+ Derneği, Özgür Renkler Derneği, Pembe Hayat Derneği, SPoD, ÜniKuir Derneği.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, aile, din/inanç
İstihdam