28/03/2018 | Yazar: Kaos GL
Yerel-İz’in derlediği yayında Şişli Belediyesi’nin “LGBTİ+ Dostu Jinekoloji Hizmeti ve Ücretsiz Anonim HIV Testi” de yer alıyor.

Yerel-İz’in derlediği “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Yerelleştirilmesinde İyi Örnekler” kitabında Şişli Belediyesi’nin “LGBTİ+ Dostu Jinekoloji Hizmeti ve Ücretsiz Anonim HIV Testi” de yer alıyor.
Yerel İzleme, Araştırma ve Uygulamalar Derneği, “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Yerelleştirilmesinde İyi Örnekler” e-kitabı yayınladı.
Yerel yönetimlerin sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve bu alanda çalışan sivil toplum örgütlerine “ilham kaynağı” olmayı hedefleyen yayında Şişli Belediyesi’nin “LGBTİ+ Dostu Jinekoloji Hizmeti ve Ücretsiz Anonim HIV Testi” de yer alıyor.
Şişli Belediyesi ne yapıyor?
Şişli Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi, jinekoloji muayenesinde yaşanan sorunları çözmek ve sağlığa erişimin önündeki engelleri kaldırmak için Kurtuluş’taki Sağlık İşleri Müdürlüğü binasındaki poliklinikte her Salı 19.00-21.00 arasında ücretsiz jinekoloji hizmeti veriliyor.
Belediye 2014 yılından bu yana ise ücretsiz ve anonim HIV testi hizmeti sunuyor. Haftanın her günü 17.00-20.00 arasında anonim test yaptırmak ve danışmanlık almak mümkün.
Neden böyle bir kitapçık?
Dernek kitapçığın amacını şöyle açıklıyor:
“Bu kitapçığın en önemli işlevi yerel yönetimler ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini benimseyerek yerel yönetimlerine belirli politikalar ve eylemlere yönelik savunuculuk yapmaya gayret eden sivil toplum örgütleri için bir ilham kaynağı olmasıdır. Bunun ötesinde Türkiye’deki yerel yönetimlerin kendi modellerini geliştirmeleri ve yerel yönetimler arasında işbirlikleri açısından da faydalı olacağını ummaktayız.”
Çalışmadaki eksiklikleri gidermek için destek olmak isteyenleri ise, info@yereliz.org adresine bekliyor.
Yerel-İz hakkında
Yerel İzleme, Araştırma ve Uygulamalar Derneği (Yerel-İz), sivil toplum örgütlerinin, üniversitelerin ve özel sektör kurumlarının yerel yönetimle sosyal politika odaklı ve sosyal fayda amaçlı işbirlikleri geliştirmesine duyulan ihtiyacı fark ederek yerel yönetim, akademi ve sivil toplum alanında uzun yıllara dayanan deneyimlerini Yerel-İz çatısı altında toplamak isteyen bir grup hak savunucusu tarafından kuruldu.
Etiketler: insan hakları, kent hakkı