21/09/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Genç LGBTİ+’nın LGBTİ+ öğrencilerin yurtlarda yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerinden oluşan “LGBTİ+ Gençler Öğrenci Yurtlarından Ne İstiyor?” broşürü çıktı.

“LGBTİ+ Gençler Öğrenci Yurtlarından Ne İstiyor?” çıktı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+’nın LGBTİ+ öğrencilerin yurtlarda yaşadığı sorunlar ve çözüm önerilerinden oluşan “LGBTİ+ Gençler Öğrenci Yurtlarından Ne İstiyor?” broşürü çıktı.

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği, LGBTİ+ gençlerin öğrenci yurtlarında yaşadıkları deneyimleri görünür kılmak üzere başlattığı “LGBTİ+ Dostu Öğrenci Yurtları” projesiyle öğrenci yurtlarında kalan LGBTİ+’ların neler yaşadıklarını ortaya koymayı hedefliyor.

Derneğin, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında; LGBTİ+ öğrencilerin yurtlarda yaşadığı sorun ve çözüm önerilerinden oluşan “LGBTİ+ Gençler Öğrenci Yurtlarından Ne İstiyor?” broşürü çıktı.

Broşür; amacını açıklayan bir giriş yazısının ardından “Karar Alıcılardan Ne Bekliyoruz?”, “Yurt Yöneticilerinden Ne Bekliyoruz?”, “Özel Alan Sorunsalı”, “Akran Zorbalığı” ve “Öğrenci Yurdu Kimin Yurdu?” olmak üzere beş bölümden oluşuyor.

“LGBTİ+ Gençler Öğrenci Yurtlarından Ne İstiyor?” broşürünün dijital versiyonunu ya da kurumunuza basılı hâlini istemek için dernek@genclgbti.org adresine e-posta ile ulaşabilirsiniz.

İlgili haber

“LGBTİ+ Yurt Deneyimleri” çıktı


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam