10/05/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Genç LGBTİ+ Derneği’nin düzenlediği LGBTİ+ Gençlik Festivali’ne katılamadım ama nasıl geçti merak ediyorum diyorsanız, buyrun!

LGBTİ+ Gençlik Festivali nasıl geçti? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Genç LGBTİ+ Derneği’nin düzenlediği LGBTİ+ Gençlik Festivali'ne katılamadım ama nasıl geçti merak ediyorum diyorsanız, buyrun!

İzmir Genç LGBTİ+ Derneği, 4-7 Mayıs tarihlerinde LGBTİ+ Gençlik Festivali düzenledi. Festival Queer & Feminist Fanzin Sergisi’nin açılışıyla başladı. Kaos GL’den Lubunya’ya, Hevjin’den Kuirzin’e, Kadınlar Arasında’dan Queer İlişkilerde Duygusal Şiddet’e birçok fanzin okuyucuyla buluştu. Sergi, festivalin ilk üç günü boyunca görücüye açıktı. Ve festivalin ilk günü sergi açılışından sonra Yok Öyle Kararlı Şeyler konseriyle sona erdi.

5 Mayıs Cuma günü, Flört Şiddeti Atölyesiyle başladı. Atölye kaosGL.org editörlerinden Gözde Demirbilek yürütücülüğünde gerçekleşti. İki aşamalı olarak gerçekleşen atölyede katılımcılar ilk aşamada kendilerine yapılan ve yaptıkları şiddeti tartışırken; ikinci aşamada rol kartlarıyla oynanan oyunlarla bu şiddet biçimlerinin yönleri tartışıldı.

Programın ikinci gün, Kolaj Atölyesi ile devam etti. Eski gazetelerin, dergilerin ve kent tanıtım dergilerinin kullanıldığı atölye, yaratıcı kolajlara şahit oldu. Günün son etkinliği Kısa Film Seçkisi gösterimi oldu.

6 Mayıs Cumartesi günü Vegan & Vejetaryen Kahvaltı ile başladı. Kahvaltıdan sonra eş zamanlı olarak Canan Kesebir ile Hareket Berekettir Atölyesi ve Kendine İyi Bak Kutu Oyunu etkinlikleri gerçekleşti. Katılımcılar ilgi alanlarına göre etkinliklere ayrıldı.

Atölyelerden sonra Barış Azar’ın sunumuyla çizgi romanlarda LGBTİ+ karakterler söyleşisi yapıldı.

Ardından Melahat'ın kolaylaştırıcılığında Bir Tatlı Huzur Almaya Geldim Atölyesi ile katılımcılar yaratıcı drama yöntemiyle uzun soluklu bir iletişim çalışması yaptılar. Gün herkesin enerjisini alıp geldiği dopdolu bir partiyle son buldu.

Festivalin son günü Kültür Park’ta yoga ile başladı.  Sarah Zeynep Alam yürütücülüğünde gerçekleşen atölye güne ve güneşe selam etti. Ardından vegan & vejetaryen bir piknik ve katılımcıların örgütlenme pratiklerini tartıştığı bir forum gerçekleşti.

Festival, Seyhan Arman’ın yeni oyunu Küründen Kabare’nin İzmir’de ilk sahnesiyle sona erdi. 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam