29/01/2016 | Yazar: Kaos GL

Medya tarama örneklerini ve LGBTİ haberciliğinde dikkat edilmesi gereken noktaları aktaran ‘Medyada Nefret Söylemi, Ayrımcılık ve Alternatif Haber Rehberi’ yayınlandı.

LGBTİ haberciliği için rehber çıktı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Medya tarama örneklerini ve LGBTİ haberciliğinde dikkat edilmesi gereken noktaları aktaran “Medyada Nefret Söylemi, Ayrımcılık ve Alternatif Haber Rehberi” yayınlandı.

Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinin nefret suçları ve söylemine odaklandığı Nefret Etme projesi kapsamında hazırladıkları “Medyada Nefret Söylemi, Ayrımcılık ve Alternatif Haber Rehberi” yayınlandı.

“Gasteler Bizi Söyler” üst başlığıyla yayınlanan rehberde nefret suçları, nefret söylemi ve yasal mevzuatın yanı sıra yapılan medya taramalarından derlenen örnek haberler de yer alıyor. Rehberde ayrımcılık ve nefret söylemi içeren 18 ayrı haber inceleniyor. Haberlerde neden nefret söylemi yer aldığı ve alternatif haberlerin nasıl yapılacağı gösteriliyor.

Rehberde, internette LGBTİ’lere dönük nefret söylemi ve ifade özgürlüğüne müdahaleler “İnternette LGBTİ’lere dönük nefret söylemi” bölümünde ele alınıyor.

Rehberin önemli bir kısmını haber yazımı ile ilgili temel yaklaşımlar, LGBTİ haberciliğinde dikkat edilmesi gereken konular, LGBTİ haberleri yaparken sıkça yapılan yanlışlar, habercilik etiği ve LGBTİ’lere ilişkin yanlış sorulara doğru yanıtlar da yer alıyor.

Rehberin basılı haline Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinden, online haline şuradan ulaşabilirsiniz.

*Bu yayın, Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri’nin Nefret Etme Projesi kapsamında Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları Programı’nın destekleriyle hazırlanmıştır.


Etiketler: medya
İstihdam