08/12/2020 | Yazar: Kaos GL

SPoD tarafından hazırlanan, “LGBTİ+ Hak Savunucuları ve Sivil Toplum Örgütleri İçin Yerel Yönetimlerle Çalışma Rehberi” yayımlandı.

“LGBTİ+ Hak Savunucuları ve Sivil Toplum Örgütleri İçin Yerel Yönetimlerle Çalışma Rehberi” yayımda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) tarafından hazırlanan “LGBTİ+ Hak Savunucuları ve Sivil Toplum Örgütleri İçin Yerel Yönetimlerle Çalışma Rehberi” dijital ortamda yayımda.

Rehberde yerel yönetimlerin cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim eşitliğindeki rolü, yerel yönetimlerle iletişim kurma kanalları, yerelde geliştirilecek savunuculuk çalışmalarında kullanılabilecek bazı mekanizmalar ve son dönemde farklı yerellerdeki LGBTİ+ kapsayıcı bazı iyi uygulama örnekleri yer alıyor. Rehberin son bölümde ise, hak savunucuları ve sivil toplum örgütlerinin, çalışmayı planladıkları belediyeleri izlemede ve eylem planı geliştirmede yararlanabilecekleri göstergeler bulunuyor.

Hak savunucuları ve sivil toplum örgütleri için yerel yönetimlerle çalışma süreçlerinde kolaylaştırıcı bir kaynak olması temenni edilerek hazırlanan rehbere buradan göz atabilirsiniz. 


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam