28/06/2021 | Yazar: Kaos GL

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün ikinci duruşması görülen Boğaziçi gökkuşağı davası öncesinde LGBTİ+ aktivistleri mahkeme önünde basın açıklaması yaptı.

“LGBTİ+ hakları baskılanamaz ve gökkuşağı yargılanamaz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün ikinci duruşması görülen Boğaziçi gökkuşağı davası öncesinde LGBTİ+ aktivistleri mahkeme önünde basın açıklaması yaptı.

Aktivistler 26 Haziran Cumartesi günü gerçekleşen 19. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’ndeki polis saldırısına ve yasaklara da değindi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Bugün, 19. Onur Yürüyüşü'ne yapılan hukuksuz ve insanlık dışı saldırının sadece bir gün sonrasında, LGBTİ+ların varoluşlarının yargılandığı usulsüz bir davada arkadaşlarımıza destek olmak için toplandık. Cumartesi günü gözaltına alınan, polis şiddetine ve işkencesine maruz kalan, yaşama hakları ve güvenli alanları hiçe sayılan lubunyaları buradan selamlıyoruz. LGBTİ+fobisinin her alanda tezahür ettiği bu toplum ve devlet yapısının onur yürüyüşü'müze tahammülünün olmadığını görüyoruz ancak biz, dün de gösterdiğimiz üzere bu baskılardan korkmuyoruz, alışın, barışın, buradayız diyoruz. (Travestiyiz, buradayız, alışın, barışın, gitmiyoruz!)

“Gökkuşağı bayrağı taşımayı suç göstermeye çalışan iktidarın LGBTİ+ düşmanlığını toplumun her katmanına yaymaya çalıştığını görüyoruz. Birçok kimlik ve yönelimin sembolü olan bu bayrağın kapsayıcılığından korkanlar, kendi dışlayıcı ve yalnızlaştırıcı politikalarının kurbanı olmaya mahkumdur. Bu yalnızlaştırıcı politikalarını direnişimizde de kullanmaya çalışan devlete en büyük cevabı yine boğaziçi direnişi "LGBTİ+ hakları insan haklarıdır!" diyerek vermiş ve bu hak mücadelesine omuz vermekten geri durmayacağını her eyleminde son sesiyle haykırmıştır. Bu direnişe emek veren arkadaşlarımızı korkutmak ve sindirmek amacıyla açılan bu davaları tanımadığımızı, hukukun tesisinin toplumsal mücadele ile olacağını söylüyoruz. 25 Mart günü bayrak taşımanın suç olduğunu iddia eden devlet onur yürüyüşümüzde bayraklarımızla sınırlı kalmayıp işkenceyle bizleri gözaltına aldı. Bir gün sonra yine buradayız dışarıdayız, sokaktayız ve karşınızdayız. Bugün bayrak açmamızı engelleyenlere karşı örgütlediğimiz kitlesel mücadelemiz, yarın 2014 onur yürüyüşündeki gibi yüz binlerce bir kalabalığı görünür kılacak, buna güvenimiz tam. Tüm şiddetinize karşı daha güçlü olacağımız günlerin inancında ve izinde kalacağız.

lgbti-haklari-baskilanamaz-ve-gokkusagi-yargilanamaz-1

“Kayyum Melih Bulu’nun da devletin LGBTİ+ fobik pratiklerini kampüsümüzde yaygınlaştıracağını ve güvenli alanlarımızı yok etmeye çalışacağını Mehmed Özkan’ın okulumuza atanmasından itibaren biliyorduk. Bu kayyumun da ilk icraatlerinden biri  kulübümüz, BÜLGBTİ+'yı, kapatmak oldu, biz ise tüm kulüplerimiz BÜLGBTİ+’dır diyerek cevap verdik. Siz bizleri direnişimizden koparmaya çalıştıkça bizler daha sıkı kenetlendik ve merdivenleri, meydanları, sokakları renklerimizle boyadık. OnurHaftası da Boğaziçi direnişimiz de gösteriyor ki LGBTİ+lar asla yalnız değildir. (Asla yalnız yürümeyeeksin!)

“Bizler varoluşumuza yapılan bu saldırıları, hukuksuz yargılamaları kabul etmiyoruz. Sokaklarda taşıdığımız bayrakları yasaklamanın amacının bizleri yasaklamak ve yok etmek olduğunun farkındayız. Tüm bu tahakküm çabalarına rağmen yine burada avazımız çıktığınca haykırıyoruz. Onur yürüyüşünüz durdurulamaz, LGBTİ+ hakları baskılanamaz ve gökkuşağı yargılanamaz. (Yaşasın lubunya dayanışması!)

 

 


Etiketler: insan hakları, eğitim
nefret