10/12/2019 | Yazar: Kaos GL

Çankaya Belediyesi’nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinliklerinde LGBTİ+’lara ayrımcılık da konuşuldu.

LGBTİ+ hakları Çankaya Belediyesi 25 Kasım etkinliklerindeydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çankaya Belediyesi Kadın Müdürlüğü ve ona bağlı eşitlik birimi tarafından gerçekleştirilen “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” etkinlikleri kapsamında, "Şiddet ve Mücadele Mekanizmaları" söyleşileri 27 Kasım’da Yüzüncü Yıl Çankaya Evinde ve Yılmaz Güney Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliklerde Gökkuşağı Aile Derneği’nden Nedime Erdoğan ve Atilla Dirim LGBTİ+ çocuklar ve aile kavramı üzerine konuştu; Kaos GL’den Seçin Tuncel moderasyonu üstlendi.

lgbti-haklari-cankaya-belediyesi-25-kasim-etkinliklerindeydi-1

Ayrımcılığın farklı yansımaları içerisinde LGBTİ+ çocukların şiddete daha açık oldukları gerekçesiyle bunu engellemek için örgütlenmenin ve bilgilenmenin gerekliliğini savundular.

Etkinliklerde Hacettepe Üniversitesi’nden Özge Şahin çocuğun yüksek yararı gibi çocuk odaklı yaklaşımda dikkat edilecek noktaları vurguladı. Kadın Dayanışma Vakfından Huriye Karabacak ve Candan Dumrul, son dönemde tartışılan 6284 sayılı kanun ve kadına yönelik şiddet karşısında savundukları politikaları aktardılar.


Etiketler: insan hakları, kadın, aile
nefret