02/08/2019 | Yazar: Gözde Demirbilek

Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi, belediyenin Toplumsal Eşitlik Birimi ile görüştü: “Şiddetsiz, özgür, eşit, kapsayıcı ve katılımcı bir kent için birlikte adım atma kararı aldık.”

“LGBTİ+ hakları konusunda bilinçlendirme çalışmaları önceliğimiz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi, belediyenin Toplumsal Eşitlik Birimi ile görüştü: “Şiddetsiz, özgür, eşit, kapsayıcı ve katılımcı bir kent için birlikte adım atma kararı aldık.”

Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi, Kadıköy Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi ile yerelde LGBTİ+ politikaları üzerine görüştü, yeni dönemde birlikte yapılabilecekler hakkında konuştu.

Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi’nden Esin kaosGL.org’a görüşmeyi şöyle aktardı:

“Kadıköy her ne kadar İstanbul’daki LGBTİ+ dostu belediyeler arasında ilk akla gelen ilçelerden biri olsa da hala yolun başında sayılırız. Bu noktada devam eden sorunlarla yüzleşme vaktinin geldiğini düşünüyoruz. Kadıköy Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda LGBTİ+’lar için güvenli alanlar ve danışmanlık hizmetleri üzerine yoğunlaştık. Yerel halkın ve belediye çalışanlarının LGBTİ+ hakları konusunda bilinçlendirilmesi de önceliklerimiz arasında.”

“Dünya çapında LGBTİ+ haklarını tüm politikalarına dahil eden yerel yönetim örnekleri bize ilham veriyor. Bunları Eşitlik Birimi ile değerlendirerek şiddetsiz, özgür, eşit, kapsayıcı ve katılımcı bir kent için birlikte adım atma kararı aldık. Bu noktada her bir paydaşın üzerine düşen sorumluluğun farkında olması da önemli. Eşitlik Birimi ile iş birliği geliştireceğimiz çalışmaların diğer kent konseyleri ve belediyeler için de bir model oluşturmasını öngörüyoruz.”

İlgili Haber

“Kadıköy’de LGBTİ+ haklarını daha çok konuşmaya ihtiyacımız var”

İstanbul Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi toplanıyor

Kadıköy Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi eşitlik için çalışıyor


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam