17/10/2022 | Yazar: Aslı Alpar

İtalya’daki 25 Eylül seçimlerinin ardından kurulması beklenen aşırı sağcı hükümet, ülkedeki LGBTİ+ aktivistlerini endişelendiriyor.

LGBTİ+ hakları sağcı iktidarlar tarafından tehdit ediliyor: Sıra İtalya’da! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: İtalya'nın Bari kentinde 2020 Pride’ı,  NurPhoto/Getty

İtalya’da, 25 Eylül’de düzenlenen genel seçimlerde sandıktan Giorgia Meloni liderliğindeki aşırı sağcı İtalya’nın Kardeşleri Partisi birinci çıktı. Seçimin ardından ülkedeki LGBTİ+ aktivistleri endişeli.

Reuters’a konuşan LGBTİ+ aktivisti Fabrizio Marrazzo, “Ne yazık ki korkularımızın gerçek bir temeli var” dedi.

Marrazzo demecinde, “İtalya’nın Kardeşleri Partisi’nin manifestosunda, yalnızca geleneksel aileyi korumanın önemi vurgulanıyor; bu vurgu LGBTİ+’lar için oldukça olumsuz bir noktaya denk düşüyor.

Başbakan olması muhtemel aşırı sağcı Giorgia Meloni, LGBTİ+’ların ebeveyn olmasına karşı çıkan açıklamasının ardından, kürtaj hakları veya LGBTİ+’ların hayatlarına dair hukuki kazanımları kaldırmaya çalışmayacağını da söyledi.

Ancak Meloni’nin yardımcısı, iki anneli bir kutup ayısının yer aldığı popüler çocuk çizgi filmi “Peppa Pig”in bir bölümünü sansürleme çağrısına destek verdi.

Meloni liderliğindeki milliyetçi İtalya’nın Kardeşleri Partisi’nin sağ ittifak içinde beraber hareket ettiği Lig Partisi ve Forza Italia ile hükümet kurması bekleniyor.



Etiketler: insan hakları, siyaset, dünyadan
İstihdam