30/04/2017 | Yazar: Kaos GL

Sınıfı bölen LGBTİ’ler değil, heteronormatif, eril kapitalist sistemdir! 1 Mayıs’ta alanlara!

LGBTİ işçiler 1 Mayıs’ta alanlarda olacak! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sınıfı bölen LGBTİ’ler değil, heteronormatif, eril kapitalist sistemdir! 1 Mayıs’ta alanlara!

DİSK, KESK, TMMOB, ASMMMO’nın Ankara Şubeleri ve ATO’nun yer aldığı 1 Mayıs Tertip Komitesi, Ankara’da 1 Mayıs’ı Kolej Meydanı'nda kutlayacaklarını duyurdu.

1 Mayıs Tertip Komitesi, Mülkiyeliler Birliği'nde yaptığı basın toplantısında kıdem tazminatına, iş güvencesine, ifade özgürlüğüne ve insanca yaşam hakkına karşı gerçekleşen saldırıların gölgesinde 1 Mayıs’ın kutlanacağını ifade etti. Tertip Komitesi; bu ülkenin işçileri, kamu emekçileri, mühendis-mimarları, hekimleri, mali müşavirleri, gençleri, kadınları, işsizleri, ezilenleri ve ötekileştirilenleri olarak bu yıl 1 Mayıs’ı daha büyük bir umut ve coşkuyla kutlayacaklarını belirttiği basın toplantısında Ankara’daki 1 Mayıs programını da açıkladı.

Gökkuşağı bayraklarımızla 1 Mayıs’a

Kaos GL’nin düzenlediği 12. Homofobi Karşıtı Buluşma’nın bu yıl ki konusu “Emek”, Kaos GL Derneği üyeleri bu sene 1 Mayıs’tan 17 Mayıs’a aşk, özgürlük ve emek için yürüyecek.

Ankara’da Kaos GL’nin de içinde yer aldığı Anti-homofobi ve Transfobi İnsiyatifi’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Kolej Meydanı'nda kutlayacak. Ataerkil, homofobik, transfobik kapitalist sisteme karşı LGBTİ’ler, OHAL’de de 1 Mayıs için gökkuşağı bayraklarıyla sokaklarda olacak. 2001 yılından beri her sene, 1 Mayıs’ı alanlarda kutlayan Kaos GL, ilk 1 Mayıs bildirisinden tekrarlıyor: Hasta ya da sapık olan LGBTİ’ler değil, çürüyen kapitalist toplumdur!

Yalnızca Nisan ayında, 16 Nisan Referandumu için “hayır” kampanyası yürüten, referandumdaki şaibeleri protesto eden Diyarbakır, İstanbul ve İzmir’den 5 LGBTİ aktivistinin farklı gerekçelerle tutuklandığı, medyanın susturulduğu, iş cinayetlerinin kadın cinayetlerinin ve nefret cinayetlerinin arttığı, OHAL’in uzadıkça uzadığı bir yılın gölgesinde ama gökkuşağının renkleriyle umudu hatırlatarak 1 Mayıs’ı kutlayacağız.

Çalıştıkları işlerde her türlü mobinge maruz kalan LGBTİ işçiler, cinsel yöneliminden ya da cinsiyet kimliğinden dolayı işsiz kalan LGBTİ’ler alanlarda sınıfsal ve cinsel devrim için sloganlarıyla yürüyecek. LGBTİ’ler, sınıfı bölen LGBTİ’ler değil, heteronormatif, eril kapitalist sistemdir; diyerek işçi ve emekçilerle aynı saflarda yer alacak.

Artı değer sömürüsüne, ataerkiye, heteronormativiteye karşı 1 Mayıs’ta gökkuşağının renkleriyle alanlara…

1 Mayıs’ta gökkuşağı bayraklarıyla yürümek isteyenleri yarın saat 12’e Pembe Hayat Derneğine bekliyoruz.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam