22/06/2023 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği ile iş birliğiyle “LGBTİ+ Kapsayıcı Eğitim Mümkün” broşürünü yayımladı.

LGBTİ+ kapsayıcı eğitim mümkün mü? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kıbrıs’ın kuzeyinde 2007 yılından beri lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks’lerin (LGBTİ) hakları için mücadele eden Kuir Kıbrıs Derneği, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği işbirliği ile "LGBTİ+ Kapsayıcı Eğitim Mümkün" broşürünü yayımladı.

Kuir Kıbrıs Derneği, Gökkuşağı Projesi kapsamında Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Derneği ile iş birliği yapıyor. Bu iş birliğinin sonucunda basılı ve çevrimiçi olarak yayımlanan “LGBTİ+ Kapsayıcı Eğitim Mümkün” el broşürü tüm öğrencilerin okul ortamlarında kendilerini güvende ve desteklenmiş hissetmeleri gerektiği fikrinden yola çıktı.

Uzman sosyal psikolog, uzman psikolojik danışmanlar, uzman psikolog ve okullarda çalışan öğretmenlerin uzman görüşü alınarak hazırlanan broşürün ilk kısmında LGBTİ+ terminolojiye yani eğitmenler için cinsiyet, cinsiyet kimliği, cinsel yönelim ve cinsiyet karakteristiği hakkında doğru bilgiye ve kapsayıcı eğitimin nasıl olabileceği anlatılıyor.

Ardından, broşürde LGBTİ+ öğrencilerin karşılaştığı zorbalıklar ve bu zorbalık ve ayrımcılıkların LGBTİ+’lar üzerindeki olası sonuçlarının neler olduğuna dikkat çekiliyor.

Broşürde LGBTİ+ kapsayıcı bir eğitimin mümkün olabilmesi için öğretmenler için pratik önerilere ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği ve istişarelerin önemi vurgulanıyor.

Broşüre buradan da erişebilirsiniz.

 


Etiketler: insan hakları, eğitim, dünyadan
İstihdam