06/10/2022 | Yazar: Kaos GL

SYKP: “Tutarlı bir LGBTİ+ ve kadın mücadelesi, göçmen hakları mücadelesi aynı zamanda faşizme karşı mücadelenin temel halkasıdır.”

“LGBTİ+ karşıtlığı devlet ve rejim tarafından örgütleniyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) 1-2 Ekim 2022 tarihinde Ankara’da, güncel siyasi gelişmelerin ve Parti faaliyetinin değerlendirilmesi gündemleriyle toplandı. SYKP Parti Meclisi, iki günlük çalışmasının sonucunu bir bildirgeyle açıkladı. Bildirgede, LGBTİ+ düşmanlığının devlet tarafından örgütlendiğinin altı çizildi:

“Faşizmin yükseliş eksenleri karşısında daha güçlü bir konumlanış şarttır. Ülkemizde siyasal İslam bu eksende yer alsa da başka yerlerde tersinden din karşıtlığına bürünmektedir. Giderek LGBTİ+ karşıtlığı doğrudan devlet ve rejim tarafından örgütlenmekte şeytanlaştırılmaktadır. Son olarak nefret söylemiyle yapılan sözüm ona Aileyi Koruma mitingi giderek tehlikenin nasıl büyüdüğünü göstermektedir. Sorun aynı zamanda faşizmin toplumsal inşası olarak önümüzde durmaktadır. Bir taraftan kadın düşmanlığı, göçmen karşıtlığı, ırkçılık faşizmin istismar alanları ve yükseliş eksenleri olarak büyümektedir. Tutarlı bir LGBTİ+ ve kadın mücadelesi, göçmen hakları mücadelesi aynı zamanda faşizme karşı mücadelenin temel halkasıdır.”

SYKP Parti Meclisinin yayınladığı bildirgenin tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, yaşam, siyaset
İstihdam