05/09/2022 | Yazar: Kaos GL

Erktolia’nın “LGBTİ+'lar Özelinde İntihar ve İntiharı Önlemek” broşürü dijital ortamda yayınlandı.

“LGBTİ+'lar Özelinde İntihar ve İntiharı Önlemek” yayında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Erktolia’nın “LGBTİ+'lar Özelinde İntihar ve İntiharı Önlemek” broşürü dijital ortamda yayınlandı. Platform broşürü “Yapılan araştırmalar, LGBTİ+’ların toplumun diğer gruplarına kıyasla daha yüksek intihar riski taşıdığını gösteriyor. Bunun en önemli nedeni elbette heteronormatif toplumun LGBTİ+fobik tutum, tavır ve davranışları. Siz ya da bir arkadaşınız intiharı düşünüyorsa hatırlamanız gereken ilk şey: Yalnız değilsiniz! Dayanışma ve destek hayat kurtarır ve biz bir kişi daha eksilmeyeceğiz!” notuyla paylaştı.

“Peki bir kişinin intihar etmeyi düşündüğünü nasıl anlayabiliriz?”, “İntiharla İlgili Yaygın Mitler”, “İntihar Önlenebilir!” ve “Ücretsiz destek alabileceğiniz kurumlar” bölümlerinden oluşan broşürü buradan inceleyebilirsiniz.

Erktolia nedir?

Erktolia, Türkiye gündemindeki kişi ve grupları cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği üzerinden hedef alarak; bu kişi ve/veya gruplara karşı herhangi bir şiddet türünü içeren, aşağılayan, ayrımcılık yapan, yok sayan, ötekileştiren, marjinalleştiren, insan haklarına müdahalede bulunan cinsiyetçi ve LGBTİ+fobik söylem, içerik ve bunların sonucu dayatılan yaptırımlarla mücadele eden, Türkiye'nin ilk proaktif ve online gönüllülük platformudur.


Etiketler: medya, yaşam, sağlık
İstihdam