25/05/2023 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs Derneği ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği bir araya geldi, LGBTİ+ ve engelli olmanın kesişimselliğini tartıştı.

LGBTİ+’lar ve engelliler benzer bir ayrımcılık mı yaşıyor? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği, 24 Mayıs Çarşamba günü, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’nde “Engellilik ve Toplumsal Cinsiyet”i tartıştı.

Kıbrıs’ın kuzeyinde 2007 yılından beri lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks’lerin (LGBTİ) hakları için mücadele eden Kuir Kıbrıs Gökkuşağı Projesi kapsamındaki etkinlikte LGBTİ+’ların ve engellilerin karşılaştığı ötekileştirme ve ayrımcılıklara dikkat çekti.

Dernek, “Her iki grubun yaşadığı ayrımcılık türleri kesişimsel bir perspektifle ele alınarak tartışıldı. Etkinlikte toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, engellilik, bedensel bütünlük, kapsayıcılık ve erişilebilirlik gibi önemli konular ele alınarak kalıp yargılar hakkında farkındalık yaratan bilgilendirici bir tartışma ortamı sağladı” diyor.

Açık oturum formatında gerçekleşen etkinlikte, katılımcılar deneyimlerini paylatı.

Çeşitli disiplinlerden uzmanlar, sivil toplum temsilcileri ve bireylerin geniş katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, engellilik ve toplumsal cinsiyet konularındaki güncel sorunlar ve eşitsizlikler ele alındı.

 

 


Etiketler: insan hakları, dünyadan
nefret