02/03/2022 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’den Yıldız Tar ve SPoD’tan Zarife Akbulut, "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni"ni Gazete Duvar’a değerlendirdi.

LGBTİ+’lar Yarının Türkiye’si dışında: 'Bilinçli bir görmezden gelme' Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazete Duvar’dan Ogün Akkaya; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ile Demokrasi ve Atılım Partisi temsilcilerinin üzerinde uzlaştığı "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni"ni LGBTİ+ örgütlerine sordu.

Kaos GL’den Yıldız Tar, metni şöyle değerlendirdi:

“Hükümet unutturmamak için her türlü kampanyayı, nefret söylemini devreye sokuyor. Buna karşılık hükümete alternatif bir yaklaşım gösterdiğini söyleyen 6 siyasi partinin hükümetin nefretine karşılık büyük bir sessizlik politikası güdüyor olması da Türkiye’de demokrasi açısından üzücü. LGBTİ+’lar açısından değil çünkü demokratik bir düzen hedefleniyorsa, temel hak ve özgürlüklerin merkezde olduğu bir sistem hedefleniyorsa, LGBTİ+ haklarından bahsetmeme lüksü yok. İnsan hakları, hak ve özgürlükler bir bütündür. LGBTİ+ hakları da bunun bir parçasıdır. Bu istediğiniz kısmını alacağınız, işinize geleni bırakacağınız yamalı bir bohça değil.”

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPOD) Siyasal Katılım Koordinatörü Zarife Akbulut ise CHP’nin reklam panolarına astığı afişleri hatırlatarak şunları söyledi:

“CHP’nin de bu konuda reklam afişleriyle sözünü ettiği bir talepti. Partiler, demokratik bir açılım hedefliyor ise eksik kalındı. Demokrasinin olmazsa olmazlarından bir tanesi bütün toplumsal kesimlerin ittifak içerisinde ilkesel olarak yer alması. 30 yıllık LGBTİ+ hareketinde en önemli taleplerden bir tanesi, eşit yurttaşlık talebi. Metinde önerilerin görünmemesi, en basit haliyle eksik bir çalışma.”

Haberin tamamına ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, siyaset
İstihdam