27/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Dem Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, basın açıklamasında KuirFest’in yasaklanmasını gündeme getirdi.

“LGBTİ+’lara tahammül edemediniz. KuirFest’leri yasakladınız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dem Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, gerçekleştirdiği basın toplantısında KuirFest’in yasaklanmasını gündeme getirdi.

Türkoğlu, şu KuirFest’in yasaklanmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Kadınlardan yana değil erkek egemen politikalardan yana tavır aldınız. Cinsiyet kimliklerini yok saydınız, LGBTİ+lara tahammül edemediniz. KuirFest'leri yasakladınız. Nefret söylemleriyle sokak ortasında katledilmelerine sebep oldunuz. Kadın kazanımlarına saldıran iktidarınızı göndermek de biz kadınların net tavrıdır. Kadın kurumlarımızı, şiddetle mücadele merkezlerimi, kooperatiflerimizi yeniden kurarak yapacağız bunu.”

Ne Olmuştu?

Bu sene “Ankara’ya dönüş” temasıyla yapılmak istenen Pembe Hayat Kuirfest’e yasak geldi. Ankara Valiliği, 23-25 Şubat tarihleri arasında yapılacak film gösterimi ve etkinlikleri yasakladığını, etkinlik mekanlarına tebliğ etti. 22 Şubat’ta festivalin yapılacağı mekanlara tebliğ edilen yasak kararında Valilik, “kamu düzeninin, genel sağlığın ve genel ahlakın, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla” etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

Valilikten tebliğ edilen yasak kararında, 12 yıldır Pembe Hayat’ın organize ettiği Kuirfest’in “Kaos GL vb. gruplar tarafından” düzenlediği iddia edildi. Valilik mekanlara tebliğ ettiği yazıda ayrıca “LGBT-LGBTİ vb. konular ile ilgili olarak sergi, basın açıklaması, sinevizyon, sinema, tiyatro, panel, söyleşi vb. etkinliklerin” yasaklandığını yazdı.

Yasak kararı üzerine Kuirfest, “küründen” online yapılacak film gösterimi ve etkinlikler için kayıt formu paylaştı. Festival, yasak kararına rağmen alternatif bir şekilde yapıldı.


Etiketler: insan hakları, kültür sanat, siyaset
İstihdam