14/03/2024 | Yazar: Kaos GL

LİSTAG gönüllüsü ve trans annesi Nilüfer Kan Yeğin Türkiye İşçi Partisi’nden Şişli Belediye Meclis üyeliğine aday oldu.

“LGBTİ+’lara ve ailelerine yönelik destekleri arttıracağız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği (LİSTAG) gönüllüsü ve trans annesi Nilüfer Kan Yeğin, Türkiye İşçi Partisi’nden Şişli Belediye Meclis üyeliğine aday oldu.

Yeğin, Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD)’un bu sene ilk kez imzaya açtığı “LGBTİ+ Belediye Meclis Üyesi Protokolü” nü de imzaladı.

Yeğin, LGBTİ+’ların ve ailelerinin yaşadığı sorunlara dair şunları söyledi:

“Ben biri trans erkek olan 19 yaşında iki çocuk annesiyim. Bir LİSTAG annesi olarak, LGBTİ+ların ve ailelerinin yaşadığı zorlukları yürekten hissediyorum ve biliyorum. Bu sebeple, her bir LGBTİ+ canımı ve ailesini desteklemek için buradayım. Her çocuğun, sevgiyle büyümeye hakkı olduğuna ve adil bir dünyada eşit fırsatlara sahip olması gerektiğine inanıyorum."

"Bu nedenle, Şişli’de LGBTİ+’lara ve ailelerine yönelik sağlayacağımız destekleri arttıracağız. Boysan’ın, Sedef’in, Eşitlik Birimlerinin belediyelerde, Boysan’ın annesi Sema’nın Kent Konseyi’nde açtığı yoldan ilerleyeceğiz, Sizlerin yanınızda olduğumuzu, seslerinizi duyurmak için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bilmenizi istiyorum. Çünkü bizim için herkesin huzur içinde yaşayabileceği bir Şişli önemli. Ve bu yolda, hiç kimseyi dışlamadan, kucaklayıcı bir ilçe oluşturmak için kararlılıkla ilerliyoruz.”



Etiketler: siyaset, yerel seçim
İstihdam