12/03/2024 | Yazar: Kaos GL

Yapılan araştırma, ABD’de 50 eyaletin LGBTİ+ eşitliği konusundaki görüşlerini kaydetti.

LGBTİ+’lara yönelik eşit evlilik ve diğer yasal koruma mekanizmalarına yönelik halk desteği, ABD'de neredeyse 10 yıldır ilk kez düştü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pink News’te yer alan habere göre; Public Religion Research Institute (PRRI) tarafından 2014 yılının sonlarında başlatılan Amerikan Değerler Atlası'nın bir parçası olarak yapılan araştırma, 50 eyaletin tamamında Amerikalıların LGBTİ+ eşitliği konusundaki görüşlerini kaydetti.

2023'e kadar 22.000'den fazla yetişkinle yapılan görüşmelere dayanan anket, geçtiğimiz yıl üç kategoride LGBTİ+ haklarına verilen desteğin azaldığını ortaya koydu: ayrımcılık yasağı, dine dayanan hizmet reddi ve eşcinsel evlilik.

Rakamlar; LGBTİ+’ları barınma, istihdam ve kamu konaklama alanlarında ayrımcılıktan korumaya yönelik genel desteğin 2022'de yüzde 80'den geçen yıl yüzde 76'ya düştüğünü ortaya koydu. Bununla beraber; katılımcıların yüzde 67'si eşcinsel evliliği desteklerken; bu oran, bir önceki yıl yüzde 69 olan orana göre düşüş gösterdi.

LGBTİ+ haklarına verilen desteğin azalması, 50 eyaletin tamamında Hristiyan milliyetçiliğine verilen desteğin artması ile bağlantılı bir seyir izledi.

Tıklayın-2023’te ABD eyalet meclislerinde en az 510 LGBTİ+ karşıtı yasa tasarısı sunuldu

PRRI İcra Kurulu Başkanı Melissa Deckman şunları söyledi:

"Anketimiz LGBTQ haklarına verilen desteğin 2022'den 2023'e biraz azaldığını gösteriyor, ancak Amerikalıların büyük çoğunluğu LGBTQ Amerikalılar için ayrımcılık karşıtı korumaları ve aynı cinsiyetten çiftlerin evlenme haklarını desteklemeye devam ediyor. Bu konularda artan partizan bölünme, LGBTQ kimliğinin ve LGBTQ haklarının, ulusumuzun kültür savaşlarında bir tartışma konusu olarak sürekli kullanılmasının etkisini göstermektedir."

American Civil Liberties Union geçen yıl, ABD’de 500’den fazla LGBTİ+ karşıtı yasa tasarısının meclislere sunulduğunu kaydetmişti.


Etiketler: insan hakları, siyaset, dünyadan
İstihdam