24/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Türk Tıp Öğrencileri Birliği yayımladığı görüş bildirisinde LGBTİ+’ların sağlık hakkı ihlallerine karşı nasıl bir mücadele verilmesi gerektiğini duyurdu.

“LGBTİ+’ları kapsayan ve ayrımcılığa karşı çıkan uygulamalar toplum sağlığı için vazgeçilmez” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSIC) yayımladığı görüş bildirisinde LGBTİ+’ların sağlık hakkı ihlallerine karşı nasıl bir mücadele verilmesi gerektiğini duyurdu.

“Sağlık Hizmetlerine Erişimde Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Farkı Gözetmeksizin Eşit Yaklaşım” başlıklı bildiri, eğitimde ve sağlık sisteminde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği gerekçesiyle yaşanan ayrımcı uygulamalara değiniyor.

Sağlık alanında yaşanan hak ihlallerinin önlenmesi için, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, tıp fakülteleri ve sağlık bilimleri fakülteleri, tıp fakültesi ve sağlık fakülteleri öğrencilerini, sağlık personellerini ve sivil toplum kuruluşlarına düşen görevleri de sıralıyor.

“Türk Tıp Öğrencileri Birliği; İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi [20] ve Yogyakarta Prensipleri çerçevesinde; toplumdaki LGBTİ+’ları kapsayan ve ayrımcılığa karşı çıkan uygulamaların toplum sağlığı için vazgeçilmez olduğunun bilincinde olarak, cinsiyet kimliği ve/veya cinsel yönelimi ne olursa olsun bütün bireylerin insan haklarına sahip olduğu bilincinde, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelimi ne olursa olsun bütün bireylere eşit sağlık hizmeti sunulması gerektiğini savunmaktadır” diyen bildirinin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

 

 


Etiketler: insan hakları, sağlık hakkı
İstihdam