09/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi öğrencileri: “LGBTİ+’ları tüm Türkiye’de nefret objesi haline getirmek isteyenler en sonunda Boğaziçi’ne de el attılar.”

“LGBTİ+’ları tüm Türkiye’de nefret objesi haline getirmek isteyenler Boğaziçi’ne de el attılar” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri dün (8 Şubat) kampüs içerisinde yürüyüş düzenledi. “Aşağı bakmıyoruz, kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” pankartı açan öğrenciler “Kayyumluk” adını verdikleri Rektörlük binasından okulun Güney Kapısı’na yürüdü.

Öğrenciler burada yaptıkları basın açıklamasında, “Bir aydır diyoruz ki, başta Melih Bulu olmak üzere tüm kayyumlar gidene dek mücadelemiz sürecek” dedi.

Tutuklanan öğrencilerin serbest bırakılmasını talep eden öğrenciler açıklamalarında Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün kapatılmasına da şöyle değindi:

“LGBTİ+’ları tüm Türkiye’de nefret objesi haline getirmek isteyenler en sonunda Boğaziçi’ne de el attılar. Toplumu ayrıştırarak özgürlüklerimizi kısıtlamaya çalışan iktidar okulumuzda baskıcı politikalarını dayatabilmek için atadığı kayyuma BULGBTİ+ kulübümüzü kapattırdı. Biz biliyoruz ki Melih Bulu’nun kendi iradesi yoktur, her hareketi gibi kulübün kapatılması da doğrudan iktidarın emridir. Ancak biz LGBTİ+ lar , bir kulüple var olmadık. Böyle de yok olmayacağız. Bu okuldaki özgür düşünceyi ve insan haklarını savunan her kulup, BULGBTİ+ dir. Kulüplerimiz desteklerini açıkça ilan etmişlerdir. Direnişimizle özgürlük ortamını sağladıktan sonra kulübümüzü yeniden açacak, Hande Kader bursunu vereceğiz. Fobiniz varsa korkun, çünkü yalnızca Boğaziçinde değil tüm Türkiye’de eşitçe yaşamadan geri adım atmak yok.”

lgbti-lari-tum-turkiye-de-nefret-objesi-haline-getirmek-isteyenler-bogazici-ne-de-el-attilar-1

Öğrenciler taleplerini şöyle sıraladı:

“1-Başta Melih Bulu olmak üzere tüm kayyumlar derhal istifa etsin.

“2-Gözaltında, ev hapsinde, tutuklu olan bütün arkadaşlarımız serbest bırakılsın

“3-bir darbe kurumu olan Yüksek öğretim kurumu kapatılsın

“3-kampüslerimizi abluka altına alan polis okulu terk etsin

“4-LGBTİ+ öğrenciler ve tüm LGBTİ+’ların temel insan hakları ve tüm anayasal hakları tanınsın

“Tüm bunları ve dahasını söylemeye yüreğimiz yetiyor. Asla aşağı bakmayacağız.”


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim
İstihdam